Wat is biografische coaching?

Met biografische coaching zet je jouw levensgebeurtenissen eens goed op een rijtje. Je krijgt inzicht in waar je huidige gedrag en overtuigingen vandaan komen en je bevrijd jezelf van onnodige belemmeringen. Als coach begeleid ik je bij het afscheid nemen van wat jou niet meer dient en bij het scherp krijgen van wat wel belangrijk is.

De focus ligt op mentale gezondheid en emotionele veiligheid. Dat betekent dat je kritisch naar je eigen denken kan kijken en dat je een innerlijke balans ervaart om jezelf te zijn. Zonder de behoefte om jezelf te overschreeuwen of onnodig klein te houden. Het doel is dat jij vertrouwt op je eigen kunnen. Dat je zonder belemmeringen van je verleden, de toekomst inricht zoals die het beste bij jou past.

Thema’s die besproken kunnen worden zijn:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Assertiviteit
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Omgaan met veranderingen
 • Veranderingen bewerkstelligen
 • Liefdesrelaties
 • Vriendschappen
 • Omgaan met stress
 • Zelfliefde
 • Zelfvertrouwen
 • Geluk
 • Omgaan met overlevingsmechanismen
 • Belemmerende overtuigingen
 • En zo nog veel meer….

De resultaten van vorige deelnemers:

 • Ik heb meer overzicht en maak betere keuzes
 • Ik weet veel beter wie ik ben en waar ik voor sta. Dit draag ik nu ook uit
 • Het blijft een valkuil, maar ik ben veel minder aan het pleasen. Mijn focus ligt niet meer op de verwachtingen van anderen, maar bij mezelf
 • Ik kan duidelijker mijn grenzen aangeven en dichter bij mezelf blijven
 • Ik weet nu wat ik waardevol vind in vriendschappen en relaties
 • Ik weet beter hoe ik mijn leven wil inrichten en wat ik in ieder geval dit jaar kan doen
 • Ik herken de belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten die ik vaak heb en weet nu hoe ik daarmee om kan gaan
 • Ik heb (respectvol) afscheid genomen van mensen en situaties die niet meer bij me pasten en voel me een vrijer mens. Ik hou veel meer energie over
 • Ik ervaar tegenwoordig veel minder stress en ben meer in balans

“Na de workshop ben ik snel begonnen met het coachtraject.
Het was hard werken en dat is het nog steeds, want er is veel in gang gezet.
Ik ben me bewust van mijn valkuilen, knelpunten maar ook krachten en heb tools om er mee aan de slag te gaan.
Jij hebt me enorm geholpen bij dit proces, door op een fijne manier kritische vragen te stellen
en opmerkingen te maken die mij weer aan het denken zetten. “

Kinderpsycholoog.

Vooraf

Wanneer je investeert in een biografisch coachtraject, investeer je in de toekomst. Jouw toekomst. Het is belangrijk dat jij zoveel mogelijk uit jouw coachtraject haalt en daarom zullen we eerst een oriënterend gesprek met elkaar hebben.

Dit gesprek is onder andere fijn om erachter te komen of jij een goed gevoel bij mij hebt. Dit blijkt volgens onderzoek namelijk een van de belangrijkste voorspellers te zijn van de effectiviteit van een coachtraject. Daarnaast kom je er ook achter of dit biografisch coachtraject (op dit moment) bij jou past. Om deze reden wordt het eerste half uur van onze kennismaking je gratis aangeboden. 

Het traject

Het traject duurt een midweek, tenzij je kiest voor periodieke coaching. In dat geval bespreken we samen hoeveel sessies en op welk termijn we afspreken. 

Tijdens het biografisch coachtraject leg je letterlijk je levenslijn voor je neer en maak je visueel hoe je leven tot nu toe verlopen is. Je krijgt overzicht, waardoor je terugkerende patronen snel herkent en beter begrijpt waar huidige drempels en belemmerende overtuigingen vandaan komen. Welke conclusies je gaandeweg getrokken hebt en met welk ‘filter’ je de wereld in bent gaan kijken. Dit filter kan verklaren waarom je bepaalde patronen nog steeds in stand houdt. Enkele kernvragen staan centraal:

– Wat heeft het leven jou tot nu toe gebracht?
– Welke lessen kan je hieruit halen?
– Waar heb je afscheid van te nemen?
– Waar sta je nu (voor)?
– Welke weg ga je vanaf nu bewandelen?

De inhoud

Tijdens één op één biografische coaching nemen we in grofweg 3 fases jouw levensverhaal door. We bespreken: je kindertijd, je jong-volwassen leven en je volwassen leven. Het is hierbij de bedoeling dat we de meest kenmerkende momenten bespreken. Momenten die je bij zijn gebleven omdat ze een diepere emotie hebben geraakt. Hetzij positief (een heel warm, liefdevol of trots gevoel) of negatief (afgewezen, gekwetst of verdriet). Je zal merken dat er tijdens het vertellen steeds meer herinneringen boven komen. Dit is een mooie ontdekkingsreis. 

Wat er bij jou ook speelt, je wil op grote of kleine schaal wezenlijke veranderingen doorvoeren in jouw persoonlijke leven. Je wil (trouw aan) jezelf blijven en een toekomst inrichten die het beste bij jou past!

 

Dan komt jouw proces pas echt op gang

Na alle inzichten en lessen is het nu tijd voor actie! Want echte verandering zit in de dingen die je daadwerkelijk doet.

Die volgende stappen zet je aan de hand van handvatten die je van me meekrijgt. Deze houden je op scherp op de juiste prioriteiten. Ze helpen je herinneren aan het feit dat je oude patronen niet meer wil en dat je nieuwe paden aan het bewandelen bent. Gun jezelf de tijd om dit te ontwikkelen en vertrouw op het proces. Na een maand spreken we elkaar weer om te evalueren en de volgende stap(pen) te bepalen.

VIP Coaching

Met dit 1 op 1 biografisch coachtraject trakteer je jezelf op een minivakantie van een midweek. Gun jezelf die welverdiende rust om volledig de aandacht naar binnen te keren. Kies voor een verblijf op een van de mooie locaties en geniet van de ontspanning tijdens jouw moment van zelfreflectie.

Totaalpakket

Dit 1 op 1 coachtraject duurt 4 maanden. Tijdens de eerste vier weken vinden er wekelijks sessies van twee uren plaats. Daarna zien we elkaar gedurende 3 maanden één keer per maand in een 60 minuten durende sessie. Tussendoor ga jij met je huiswerk aan de slag en word je wekelijks online begeleid in jouw persoonlijke proces.

Periodieke coaching

Overleg je liever samen hoeveel 1 op 1 coachsessies en op welk termijn we afspreken? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om per sessie een nieuwe afspraak in te plannen. De keuze is aan jou. Neem gerust contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Groepstraject

Met alle levenservaringen die je samen deelt, vind je veel herkenning en erkenning bij elkaar. Je gaat samen door dat proces van onderzoek en heling. Je bent er voor jezelf, maar tegelijkertijd leer je veel van elkaar. Dit coachtraject duurt een midweek. De eerstvolgende trajecten staan gepland in april en mei 2020.