Je levensverhaal centraal

Voor iedereen die:

 • de rode draad in zijn leven wil ontdekken
 • verlangt naar overzicht
 • levenservaringen voor zich wil laten werken
 • belemmerende overtuigingen wil aanpakken
 • afscheid wil nemen van mensen en situaties die niet meer bij je passen
 • verdieping zoekt in verbintenissen en relaties
 • minder stress en meer balans wil ervaren
 • zich kleiner houdt dan nodig is
 • grenzen wil kunnen aangeven en dichtbij zichzelf wil blijven
 • na een turbulente periode alles op een rijtje wil zettenDoe elke dag iets
waar jouw toekomstige IK je dankbaar voor zal zijn

Vooraf

Wanneer je investeert in een biografisch coachtraject, investeer je in de toekomst. Jouw toekomst. Het is belangrijk dat jij zoveel mogelijk uit jouw coachtraject haalt en daarom zullen we eerst een oriënterend gesprek met elkaar hebben.

Dit gesprek is onder andere fijn om erachter te komen of jij een goed gevoel bij mij hebt. Dit blijkt volgens onderzoek namelijk een van de belangrijkste voorspellers te zijn van de effectiviteit van een coachtraject. Daarnaast kom je er ook achter of dit biografisch coachtraject (op dit moment) bij jou past en welke optie jou het meeste aanspreekt. Om deze reden wordt het eerste half uur van onze kennismaking je gratis aangeboden. 

De ervaring leert dat het eerste gesprek al heel waardevol is en dat er al veel vrijkomt aan overtuigingen en emoties. Mocht je na ons gesprek toch niet kiezen voor een traject, dan zal je voor de extra tijd (meer dan een half uur) achteraf een factuur ontvangen. Kies je na ons gesprek voor één van de biografisch coachtrajecten, dan is het oriënterend gesprek geheel gratis en ontvang je via mail een uitgebreid intakeformulier. Hier begint jouw proces eigenlijk al, want zo krijg je nog scherper waar het over mag gaan voor jou. 

 

Stap voor stap

Richt je leven in zoals jij dat wil, met aan je hand
het kind dat je vroeger was

omhoog kijkend met de vraag:
“Ben jij wie ik altijd al had willen worden?”

Het traject

Het traject duurt een midweek, tenzij je kiest voor periodieke coaching. In dat geval bespreken we samen hoeveel sessies en op welk termijn we afspreken. 

Met biografische coaching zet je je levensgebeurtenissen eens goed op een rijtje. Je krijgt overzicht waardoor je terugkerende patronen snel herkent en beter begrijpt waar huidige drempels en belemmerende overtuigingen vandaan komen. Welke conclusies je gaandeweg getrokken hebt en met welk ‘filter’ je de wereld in bent gaan kijken. Dit filter kan verklaren waarom je bepaalde patronen nog steeds in stand houdt. Enkele kernvragen staan centraal:

– Wat heeft het leven jou tot nu toe gebracht?
– Welke lessen kan je hieruit halen?
– Waar heb je afscheid van te nemen?
– Waar sta je nu (voor)?
– Welke weg ga je vanaf nu bewandelen?

De inhoud

Tijdens één op één biografische coaching nemen we in grofweg 3 fases jouw levensverhaal door. We bespreken: je kindertijd, je jong-volwassen leven en je volwassen leven. Het is hierbij de bedoeling dat we de meest kenmerkende momenten bespreken. Momenten die je bij zijn gebleven omdat ze een diepere emotie hebben geraakt. Hetzij positief (een heel warm, liefdevol of trots gevoel) of negatief (afgewezen, gekwetst of verdriet). Je zal merken dat er tijdens het vertellen steeds meer herinneringen boven komen. Dit is een mooie ontdekkingsreis. 

Dit traject kan met verschillende thema’s te maken hebben. Wellicht wil je ruimte creëren voor datgene wat echt belangrijk is voor jou en heb je afscheid te nemen van mensen of situaties die jou niet langer meer energie geven. Of het kan zijn dat je toe bent aan meer verdieping in relaties, wil je weten hoe je betere keuzes kan maken, hoe je op een respectvolle manier jouw grenzen kan aangeven, hoe je trouw kan blijven aan jezelf, hoe je uit een negatief gedachtepatroon kan blijven.

Wat er bij jou ook speelt, je wil op grote of kleine schaal wezenlijke veranderingen doorvoeren in jouw persoonlijke leven.

Dan komt jouw proces pas echt op gang

Na alle inzichten en lessen is het nu tijd voor actie! Want veel beter nog dan stoppen met iets wat je niet meer wil, is starten met iets wat je wel wil. 

Die volgende stappen zet je aan de hand van handvatten die je van me meekrijgt. Deze houden je op scherp op de juiste prioriteiten. Ze helpen je herinneren aan het feit dat je oude patronen niet meer wil en dat je nieuwe paden aan het bewandelen bent. Gun jezelf de tijd om dit te ontwikkelen en vertrouw op het proces. Na een maand spreken we elkaar weer om te evalueren en de volgende stap(pen) te bepalen.

De resultaten

 • Je maakt betere keuzes
 • Je durft jezelf te zijn en kan goed je grenzen aangeven
 • Je weet hoe je je leven gaat inrichten
 • Je hebt overzicht en raakt minder overprikkeld
 • Je weet hoe je met belemmerende overtuigingen kan omgaan
 • Je herkent oud gedrag sneller en weet deze patronen te doorbreken
 • Je ervaart minder stress en bent meer in balans
 • Je ervaart meer voldoening en ontspanning in je leven