Laat gaan wat jou niet meer dient

In de week van 1 t/m 5 juni 2020 heb je de mogelijkheid om weer in je eigen kracht te komen staan. Door even helemaal tot jezelf te komen, je eigen (belemmerend) gedrag te onderzoeken en te doorbreken. Deze midweek is speciaal voor vrouwen die weer in contact willen zijn met zichzelf en die steviger in hun schoenen willen staan. 

Deze week geef je aandacht aan de dingen die steeds vaker niet gaan zoals jij zou willen. Je onderzoekt aan de hand van jouw levensverhaal hoe dat komt en wat jij kan doen om dit te veranderen. Na deze week weet je wat je wel en niet wilt houden in je leven. Je hebt een positiever zelfbeeld, je weet jezelf beter uit te drukken en je neemt duidelijk je eigen plek in.

 

Groep biografische coaching

“In het leven zijn die perioden het belangrijkst,
waarin je de moed moet opbrengen allerlei dingen te laten vallen
die niet meer bevorderlijk zijn voor je ontwikkeling.”

Hella S. Haasse.

Een laag zelfvertrouwen is een gevolg van negatieve ervaringen, niet van daadwerkelijk minder waard zijn. Tijdens dit biografisch coachtraject ervaar je dat dit niet zomaar een interessante quote is. 

Opmerken dat je zelfvertrouwen niet meer is wat het geweest is en dat je steeds vaker over je eigen grenzen gaat, is een goed teken. Het betekent dat je je ervan bewust bent en dat je het anders wilt. Het is bevrijdend om te ervaren dat je niet de enige bent die hiermee te maken heeft. Met de levenservaringen die je samen deelt, vind je veel herkenning en erkenning bij elkaar. 

We onderzoeken aan de hand van jouw levensverhaal waar dit gevoel en de daarbij behorende (belemmerende) overtuigingen ontstaan zijn. Terugkerende patronen worden helder, waardoor je gedachten, emotie en gedrag aan elkaar kan linken. Je leert en ervaart dat je kan vertrouwen op jezelf en de keuzes die je maakt.

Voor wie

Je wilt je weerbaarder voelen
Je wilt “Nee” kunnen zeggen
Je wilt een positiever zelfbeeld

Je wilt andermans mening minder belangrijk maken
Je wilt je eigen wensen en behoeften kunnen aangeven

Je wilt van iedere dag kunnen genieten

*****

 

Wat haal je uit dit groepstraject:

– Je leert (trouw aan) jezelf te blijven binnen een groep
– Oprechte verbinding
– Emotionele veiligheid om open te zijn
– Door wat anderen vertellen gaan er bij jou ook luikjes open
– Je ontvangt erkenning en herkenning
– Je krijgt liefdevol een spiegel voorgehouden
– Overzicht op ‘life events’
– Je geeft (een nieuwe) betekenis aan levensgebeurtenissen
– Helderheid over wat je wel of niet wil houden in je leven
– Huidige knelpunten lossen op

Vooraf

Via het intakeformulier dat je toegestuurd krijgt geef je aan wat jouw knelpunten zijn en wat je graag uit dit traject zou willen halen. Je verblijft een midweek in een vakantiewoning, waar iedere deelnemer haar eigen slaapkamer heeft. Dit is fijn voor als je je even terug wil trekken. Het park is goed onderhouden en het is omgeven door mooie bosrijke natuur. Er zijn fiets- en wandelpaden en er is water om bijvoorbeeld te zwemmen of te kanovaren. Ook heeft het park een zwembad en tennisbanen.

Dit groepstraject duurt van maandag t/m vrijdag en het biedt de mogelijkheid om onder professionele begeleiding je eigen oordelen, overtuigingen en emoties te onderzoeken. 

 

Inhoud traject

Jouw eigen levensverhaal staat aan de basis van dit coachtraject. Het is een veilige plek waar je helemaal open en eerlijk kan zijn over wat er speelt  in jouw innerlijke wereld. Het mag hier gaan over dingen die misschien heel weinig mensen nog van je weten. Datgene wat je misschien al lange tijd in het donker hebt gehouden, verliest zijn kracht wanneer je het kan uitspreken. Kan delen. Helemaal wanneer anderen zichzelf herkennen in jouw verhaal. 

Door inzicht te krijgen in waar jouw vastgeroeste patronen en overtuigingen vandaan komen en actie te ondernemen op wat je leert, lossen je huidige knelpunten op. Daarmee komt er de vrijheid en ruimte om je leven in te gaan richten zoals die het beste bij jou past! 

Programma (globaal)

Aankomst locatie op maandagmiddag. Je maakt kennis met de andere deelnemers, krijgt uitleg over wat te verwachten en je ontvangt de eerste oefeningen.

Iedere ochtend na het ontbijt starten we met fysieke bewegingen. Dit kunnen rekoefeningen zijn, een wandeling of juist iets dat de hartslag doet verhogen. Neem dus kleding mee waarin je je vrij kan bewegen. 

Vervolgens vinden de gezamenlijke coachsessies plaats. Deze sessies duren ongeveer twee uren. Hierna volgt een gezamenlijke lunch.

 

Na de lunch doen we samen een (stilte)wandeling. Op woensdag- en donderdagmiddag volgen de 1 op 1 coachsessies. Iedere deelnemer heeft naast de groepssessie één 1 op 1 coachsessie. Wanneer een 1 op 1 coachsessie plaatsvindt, hebben de andere 3 deelnemers vrije tijd. Deze tijd kan je gebruiken voor verstilling. Om naar binnen te keren en te laten resoneren wat er zoal voorbij komt. Daarnaast heb je de ruimte om te schrijven, lezen, mediteren, de natuur in te gaan, je terug te trekken of juist met elkaar in gesprek te gaan. 

Aan het einde van de middag doen we ontspanningsoefeningen. De avonden zijn vrij om invulling te geven zoals jij dat graag wil. Op vrijdag genieten we gezamenlijk van de lunch waarna je vrij bent om langzaamaan weer naar huis te gaan.

Vier vrouwen

Er is plek voor vier vrouwen en het biografisch coachtraject vindt plaats in een mooie, ruime vakantiewoning in Zeewolde. Omdat ik het belangrijk vind dat jij je comfortabel en op je gemak voelt, heeft iedere deelnemer haar eigen slaapkamer om zich in terug te kunnen trekken. Het huis is omringd door een goed onderhouden tuin. Het park ligt in een bosrijke omgeving met mooie wandel- en fietspaden, waar we gebruik van zullen maken. Ook kan je gebruik maken van de tennisbaan, kano’s en het zwembad. 

Hier kan je de stilte en de rust opzoeken, zodat je zonder afleiding je eigen stem en innerlijke wijsheid weer kunt verstaan. 

Groepstraject midweek

De eerstvolgende midweek is 1 t/m 5 juni 2020. 
Wil je eerst meer weten? 

Lieve vrouw,
Ik geloof dat we allemaal aan en van elkaar kunnen leren. 
Daarom heet mijn bedrijf Each One Teach One Holland. Leven vanuit deze visie zorgt voor een 
open nieuwsgierigheid en gelijkwaardigheid in relaties. Dit ervaar je tijdens deze midweek.

Ik verwelkom je graag.

Anna