Doel
Het doel van deze groepstrajecten is begrip te krijgen voor het verleden, zodat je vanuit een stevige basis je toekomst kan inrichten. Je krijgt inzicht in wie je nu bent of zou willen zijn.
De groepssessies helpen om
herkenning en erkenning te vinden bij
elkaar, elkaar te inspireren. Erachter komen dat je niet de enige bent die door bepaalde processen heen gaat, werkt ook bevrijdend en zorgt ervoor dat je je minder eenzaam voelt. Dit is de kracht van een groep!

Wat haal je uit deze gesprekken:

– Je ervaart de kracht van een groep
– Je leert op een fijne manier verbinding maken met anderen
– Door wat anderen vertellen gaan er bij jou ook luikjes open
– Je ontvangt erkenning en herkenning
– Je ontdekt waar je voor staat en waar dit uit blijkt
– Je krijgt inzicht in hoe ervaringen jou gevormd hebben
– Je begrijpt hoe deze ervaringen nog steeds invloed op jou hebben
– Je krijgt helderheid over wat je wel of niet wil houden in je leven
– Je komt erachter wat je waardevol vindt in vriendschappen en relaties
– Er ontstaan misschien wel nieuwe vriendschappen

Gelijkwaardig

Ik geloof in hart en ziel dat we allemaal iets aan en van elkaar kunnen leren.
Deze open visie zorgt ervoor dat je je gelijkwaardig opstelt ten opzichte
van je gesprekspartner(s). Je leert naar elkaar te luisteren en tijdens het luisteren ga je al nadenken over je eigen ervaringen. Je ontvangt iets, maar je hebt ook iets waardevols in te brengen. Dit proces van het doorgeven is magisch! Het is de reden waarom ik graag de gelegenheid bied om in de veiligheid van een kleine groep levenservaringen uit te wisselen. 

Start

Je geeft je per individu op en zodra er voldoende aanmeldingen zijn starten we met het traject. Je hoeft dus niet zelf deelnemers te verzamelen voor dit traject. Echter; mocht je dit traject met je vriend(inn)en aan willen gaan, dan is dat zeker heel waardevol. In dat geval kan je je ook opgeven als complete groep!  

Via het intakeformulier dat je toegestuurd krijgt geef je aan wat je graag uit dit traject zou willen halen en welke thema’s belangrijk voor je zijn. Je verblijft samen bij Thuishaven Zeewolde waar je je eigen slaapkamer ter beschikking hebt. Fijn als je je even terug wil trekken. We ontmoeten elkaar in de coachruimte en iedere sessie duurt ongeveer twee uur. Dit groepstraject duurt van maandag t/m vrijdag. 

Inhoud traject

Er kunnen verschillende thema’s ter sprake komen. Denk aan mooie herinneringen toen je jong was of een moment met iemand die veel voor jou betekend heeft. Gaandeweg leer je elkaar steeds beter kennen en voel je je vrijer om persoonlijke ervaringen met elkaar te delen. Binnen deze structuur wordt er per groep gekeken naar de behoefte die er is en waar verder op ingezoomd wordt. Enkele voorbeelden zijn; zelfliefde, prioriteiten stellen, vriendschappen en relaties, afscheid nemen, vergeving, zelfvertrouwen, kiezen voor jezelf, de regie naar je toe trekken, werk, talenten et cetera. Maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. 

Door inzicht te krijgen in waar jouw vastgeroeste patronen en overtuigingen vandaan komen en actie te ondernemen op wat je leert, trek je de regie over jouw leven weer naar je toe! 

Verbinding

Naast je persoonlijke ontwikkeling en je eigen proces, leer je hoe je op een fijne manier verbinding kan maken met anderen. Je kan ervoor kiezen om gezamenlijk te koken of om een restaurant op te zoeken in het dorp. Je kan lekker na kletsen over wat er tijdens de sessie besproken is, maar je kan ook de verbinding met jezelf opzoeken en je afzonderen. Je bent helemaal vrij om dit bijzondere coachtraject met minivakantie invulling te geven zoals dit het beste bij jou past.