Doel

Met alle levenservaringen die je samen deelt, vind je veel herkenning en erkenning bij elkaar. Je gaat samen door dat proces van onderzoek en heling. Mijn bedrijf heet Each One Teach One Holland, omdat ik geloof dat we allemaal iets aan en van elkaar kunnen leren. Leven vanuit deze visie zorgt voor een open nieuwsgierigheid en gelijkwaardigheid in relaties.

Daarnaast is het bevrijdend om te merken dat je niet de enige bent die door bepaalde processen heen gaat. Samen krijg je inzichten in hoe levensgebeurtenissen je gevormd hebben. Samen onderzoek je je eigen belemmerende overtuigingen en emoties. Samen ga je met tools aan de slag waarmee je je acties laat aansluiten op wat echt belangrijk voor je is.

Wat haal je uit deze gesprekken:

– Je ervaart de kracht van een groep
– Je leert op een fijne manier verbinding maken met anderen
– Je komt erachter wat je waardevol vindt in vriendschappen en relaties
– Door wat anderen vertellen gaan er bij jou ook luikjes open
– Je ontvangt erkenning en herkenning
– Je ontdekt waar je voor staat en waar dit uit blijkt
– Je krijgt een spiegel voorgehouden door de groep
– Je begrijpt hoe deze ervaringen nog steeds invloed op jou hebben
– Je krijgt helderheid over wat je wel of niet wil houden in je leven
– Je leert (trouw aan) jezelf te blijven binnen een groep

Start

Je geeft je per individu op en zodra er voldoende aanmeldingen zijn starten we met het traject. Je hoeft dus niet zelf deelnemers te verzamelen voor dit traject. Echter; mocht je dit traject met je vriend(inn)en aan willen gaan, dan is dat zeker heel waardevol. In dat geval kan je je ook opgeven als complete groep!  

Via het intakeformulier dat je toegestuurd krijgt geef je aan wat je graag uit dit traject zou willen halen en welke thema’s belangrijk voor je zijn. Je verblijft samen bij Thuishaven Zeewolde waar iedere deelnemer zijn/haar eigen slaapkamer ter beschikking heeft. Op iedere kamer staat ook een bureau/schrijftafel. Dit is fijn voor als je je even terug wil trekken. 

 

Inhoud traject

Dit groepstraject duurt van maandag t/m vrijdag en het is DE plek om je eigen oordelen, overtuigingen en emoties te onderzoeken. Het is een veilige plek waar je helemaal open en eerlijk kan zijn over wat er eigenlijk speelt  in jouw innerlijke wereld. Het mag hier gaan over dingen die misschien heel weinig mensen nog van je weten. Of misschien zelfs niemand van je weet. De wetenschap heeft ontdekt dat daar waar de grootste pijn zit ook de heling kan plaatsvinden. Datgene waar je je eigenlijk voor schaamt, verliest zijn kracht wanneer je het kan uitspreken. Kan delen. Helemaal als anderen zich herkennen in wat jij deelt. En geloof me, negen van de tien keer is er iemand die zichzelf herkent in jouw situatie. 

Door inzicht te krijgen in waar jouw vastgeroeste patronen en overtuigingen vandaan komen en actie te ondernemen op wat je leert, trek je de regie over jouw leven weer naar je toe! 

Verbinding

Een groep bestaat uit maximaal 4 personen. Naast je persoonlijke ontwikkeling en je eigen proces, leer je ook van elkaars ervaringen. Tijdens het luisteren ga je al nadenken over je eigen ervaringen. Er gaan luikje open waarvan je niet eens meer wist wat daarin zat. Dit proces van levenslessen doorgeven is magisch! Het is de reden waarom ik graag de gelegenheid bied om in de veiligheid van een kleine groep levenservaringen uit te wisselen. 

Welkom bij Thuishaven Zeewolde

Programma (globaal)

Aankomst locatie op maandagmiddag. Je maakt kennis met de andere deelnemers, krijgt uitleg over wat te verwachten en je ontvangt de eerste oefeningen.

Iedere ochtend starten we met fysieke bewegingen. Dit kunnen rekoefeningen zijn, een wandeling of juist iets dat de hartslag verhoogt. Neem dus kleding mee waarin je je vrij kan bewegen. 

Vervolgens vinden de gezamenlijke coachsessies plaats. Deze sessies duren ongeveer twee uren. 

Gezamenlijke lunch.

 

Na de lunch doen we samen een (stilte)wandeling. Op woensdag- en donderdagmiddag volgen de 1 op 1 coachsessies. Iedere deelnemer heeft naast de groepssessie één 1 op 1 coachsessie. Wanneer een 1 op 1 coachsessie plaatsvindt, hebben de andere 3 deelnemers vrije tijd. Deze tijd kan je gebruiken om te schrijven, te lezen, te mediteren, je terug te trekken of juist met elkaar in gesprek te gaan. 

Aan het einde van de middag doen we ontspanningsoefeningen, waarin je leert om rust te vinden door naar binnen te keren. 

De avonden zijn vrij om invulling te geven zoals jij dat graag wil. Op vrijdag genieten we gezamenlijk van de lunch waarna je vrij bent om langzaamaan weer naar huis te gaan.