Doel
In een groep vind je veel herkenning en erkenning bij elkaar. Met alle levenservaringen die je samen deelt, kan je elkaar inspireren. Erachter komen dat je niet de enige bent die door bepaalde processen heen gaat, werkt ook bevrijdend en zorgt ervoor dat je je minder eenzaam voelt. Dit is de kracht van een groep!

Het doel van deze groepstrajecten is inzicht te krijgen in hoe het leven jou gevormd heeft en waar je nu staat. Door begrip te krijgen voor het verleden en te accepteren dat alle ervaringen bij jouw levensverhaal horen, kan je vanuit een stevige basis je toekomst gaan inrichten. 

Gelijkwaardigheid

Je bent altijd zowel student als leraar in het leven. We kunnen allemaal iets aan en van elkaar leren. Hier geloof ik sterk in en dit de reden dat ik gekozen heb voor de naam Each One Teach One. 
Deze visie zorgt voor een open en nieuwsgierige houding. Het zorgt ervoor dat je je gelijkwaardig kan opstellen ten opzichte van je gesprekspartner(s). Vanuit deze gelijkwaardigheid kan je oprechte verbinding maken met anderen. 

Verbinding

Een groep bestaat uit maximaal 4 personen. Naast je persoonlijke ontwikkeling en je eigen proces, leer je ook van elkaars ervaringen. Tijdens het luisteren ga je al nadenken over je eigen ervaringen. Er gaan luikje open waarvan je niet eens meer wist wat daarin zat. Dit proces van het doorgeven is magisch! Het is de reden waarom ik graag de gelegenheid bied om in de veiligheid van een kleine groep levenservaringen uit te wisselen. 

Welkom bij Thuishaven Zeewolde

Programma (globaal)

Maandag

In de middag kom je aan op locatie. Je maakt kennis met de anderen, krijgt uitleg over wat te verwachten de komende week en je ontvangt de eerste oefeningen.

Ochtend
Pilates, yoga of thai chi. Neem dus kleding mee waarin je je vrij kan bewegen. 

Coachsessie met de groep van ongeveer twee uren.

Gezamenlijke lunch 

 

Middag

Op dinsdag doen we samen een (stilte)wandeling. Op woensdag en donderdag volgen twee 1 op 1 coachsessies. 
Wanneer een 1 op 1 coachsessie plaatsvindt, hebben de andere 3 deelnemers vrije tijd. Deze tijd kan je gebruiken om te schrijven, te lezen, te mediteren, je terug te trekken of juist met elkaar in gesprek te gaan. 

Meditatie waarin je leert om rust te vinden door naar binnen te keren. 


De avonden zijn vrij om invulling te geven zoals jij dat graag wil. 
Op vrijdag genieten we gezamenlijk van de lunch waarna je vrij bent om langzaamaan weer naar huis te gaan.

Start

Je geeft je per individu op en zodra er voldoende aanmeldingen zijn starten we met het traject. Je hoeft dus niet zelf deelnemers te verzamelen voor dit traject. Echter; mocht je dit traject met je vriend(inn)en aan willen gaan, dan is dat zeker heel waardevol. In dat geval kan je je ook opgeven als complete groep!  

Via het intakeformulier dat je toegestuurd krijgt geef je aan wat je graag uit dit traject zou willen halen en welke thema’s belangrijk voor je zijn. Je verblijft samen bij Thuishaven Zeewolde waar iedere deelnemer zijn/haar eigen slaapkamer ter beschikking heeft. Op iedere kamer staat ook een bureau/schrijftafel. Dit is fijn voor als je je even terug wil trekken. Dit groepstraject duurt van maandag t/m vrijdag. 

Inhoud traject

Er kunnen verschillende thema’s ter sprake komen. Denk aan mooie herinneringen toen je jong was of een moment met iemand die veel voor jou betekend heeft. Gaandeweg leer je elkaar steeds beter kennen en voel je je vrijer om persoonlijke ervaringen met elkaar te delen. Binnen deze structuur wordt er per groep gekeken naar de behoefte die er is en waar verder op ingezoomd wordt. Enkele voorbeelden zijn; zelfliefde, prioriteiten stellen, vriendschappen en relaties, afscheid nemen, vergeving, zelfvertrouwen, kiezen voor jezelf, de regie naar je toe trekken, werk, talenten et cetera. Maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. 

Door inzicht te krijgen in waar jouw vastgeroeste patronen en overtuigingen vandaan komen en actie te ondernemen op wat je leert, trek je de regie over jouw leven weer naar je toe! 

Wat haal je uit deze gesprekken:

– Je ervaart de kracht van een groep
– Je leert op een fijne manier verbinding maken met anderen
– Door wat anderen vertellen gaan er bij jou ook luikjes open
– Je ontvangt erkenning en herkenning
– Je ontdekt waar je voor staat en waar dit uit blijkt
– Je krijgt inzicht in hoe ervaringen jou gevormd hebben
– Je begrijpt hoe deze ervaringen nog steeds invloed op jou hebben
– Je krijgt helderheid over wat je wel of niet wil houden in je leven
– Je komt erachter wat je waardevol vindt in vriendschappen en relaties
– Er ontstaan misschien wel nieuwe vriendschappen