Each One Teach One

Ik geloof in hart en ziel dat we allemaal iets aan en van elkaar kunnen leren. Vandaar mijn bedrijfsnaam “Each One Teach One”. Deze open visie zorgt ervoor dat je je gelijkwaardig opstelt ten opzichte van je gesprekspartner(s). Je ontvangt iets, maar je hebt ook iets waardevols te brengen. Dit is ook de reden waarom ik graag de gelegenheid bied om in de veiligheid van een kleine groep levenservaringen uit te wisselen. 

Doel
Het doel van deze groepstrajecten is begrip te krijgen voor het verleden en inzicht te krijgen in wie je nu bent of zou willen zijn. De groepssessies helpen om te leren van elkaar, herkenning en erkenning te vinden bij elkaar, elkaar te inspireren en zo inzichten te krijgen over jezelf. Erachter komen dat je niet de enige bent die door bepaalde processen heen gaat, werkt ook bevrijdend en zorgt ervoor dat je je minder eenzaam voelt. Dit is de kracht van een groep!

Start

Bij jouw aanmelding geef je aan op welke dag en op welk tijdstip je graag zou willen afspreken. Ook kan je hier aangeven of je in een groep van 4 of van 8 deelnemers wil. Je hoeft dus niet zelf deelnemers te verzamelen voor dit traject en je geeft je per individu op. Echter; mocht je dit traject met je vriendinnen en/of zussen aan willen gaan, dan is dat zeker heel waardevol en kan je je ook opgeven als complete groep!  

Geef aan wat je graag uit dit traject zou willen halen en welke thema’s belangrijk voor je zijn. We ontmoeten elkaar één keer per week en iedere sessie duurt ongeveer twee uur. Dit groepstraject duurt in totaal 8 weken. 

Inhoud traject

Er kunnen verschillende thema’s ter sprake komen. Enkele voorbeelden zijn; prioriteiten stellen, vriendschappen en relaties, afscheid nemen, vergeving, zelfvertrouwen, kiezen voor jezelf, de regie naar je toe trekken, werk, talenten et cetera. Maar ook andere onderwerpen zullen aan bod komen. Je mag ook zelf thema’s inbrengen wanneer je merkt dat je hier iets mee te doen hebt. Door inzicht te krijgen in waar jouw vastgeroeste patronen en overtuigingen vandaan komen en actie te ondernemen op wat je leert, breng je de autoriteit van je leven weer terug bij jezelf! 

Opbouw

Er is een weloverwogen opbouw in het traject waarbij er laagdrempelig begonnen wordt om een vertrouwensband op te bouwen. Denk aan mooie herinneringen toen je jong was of een moment met iemand die veel voor jou betekent heeft. Zo leer je elkaar steeds beter kennen en voel je je vrijer om persoonlijke ervaringen met elkaar te delen. Binnen deze structuur wordt er per groep gekeken naar de behoefte die er is en waar verder op ingezoomd wordt.

Begeleiding

Ik begeleid deze coachsessies en zorg ervoor dat de gesprekken in goede banen verlopen. Met mijn opleiding en ervaring als teamcoach weet ik als geen ander hoe je veiligheid creëert in een groep. Hoe groepsdynamiek werkt en hoe iedereen zich echt gehoord en gezien kan voelen.

Verbinding

Daarnaast leer je hoe je op een fijne manier verbinding kan maken met andere mensen. Je leert naar elkaar te luisteren en tijdens het luisteren ga je al nadenken over je eigen ervaringen. Je geeft iets en je krijgt ook iets terug. Je bepaalt altijd zelf wat en hoeveel je deelt, maar de ervaring leert wel dat hoe opener de deelnemers zijn, hoe waardevoller de sessies. Daarbij is het belangrijk dat iedere deelnemer zich 100% op zijn gemak voelt.

Wat haal je uit deze gesprekken:

– Je ervaart de kracht van een groep
– Door wat anderen vertellen gaan er bij jou ook luikjes open
– Je ontvangt erkenning en herkenning
– Je ontdekt waar je voor staat en waar dit uit blijkt
– Je krijgt inzicht in hoe ervaringen jou gevormd hebben
– Je begrijpt hoe deze ervaringen nog steeds invloed op jou hebben
– Je krijgt helderheid over wat je wel of niet wil houden in je leven
– Je komt erachter wat je waardevol vindt in vriendschappen en relaties
– Er ontstaan misschien wel nieuwe vriendschappen