Klik hier voor meer informatie

Merk jij dat je steeds meer vastloopt? 

Je wilt stoppen met pleasen, maar je vindt dit ook spannend. Je bent altijd zo gefocust geweest op anderen, dat je het contact met jezelf verloren bent. Want wie ben jij eigenlijk als je stopt met pleasen? Pleasen heeft jou een identiteit gegeven, een rol, een taak. Dat is hoe jij je dag invulling geeft en waarom mensen jou aardig vinden. Als je kiest voor jezelf, vinden mensen je alleen maar egoïstisch. Toch? 

Maar je voelt ook dat je, door je zo bezig te houden met de verwachtingen van anderen (of jouw idee daarvan), jezelf aan de zijlijn van je eigen leven zet.

Lees verder als jij beseft dat je wil veranderen, moet veranderen, wilt leren hoe je kan veranderen. Hoe je blij kan zijn met jezelf en het lef kan hebben om betere keuzes voor jezelf te maken.

Vermoeid

Je geeft zoveel aan anderen, dat het ten koste gaat van jezelf. Je voelt je overprikkeld, omdat je zo bezig bent met het anderen naar de zin maken. Je verliest steeds meer het overzicht en weet niet goed meer te bepalen wat de juiste prioriteiten zijn.

Aanpassen

Je scant elke situatie (bewust of onbewust) en bepaalt voor jezelf hoe jij je zo kan aanpassen, dat mensen jou aardig vinden. Je praat mensen het liefst naar de mond en confrontaties ga je uit de weg.

Onzeker

Je offert jezelf op voor de goedkeuring van anderen en daarom vind je het moeilijk om gelijkwaardige relaties aan te gaan. Je hebt een lage eigenwaarde en focust je op de negatieve bevestiging dat jij niet goed genoeg bent.

Doelloos

Je hebt geen duidelijke visie voor je eigen leven en daarom reageer je op wat er dagelijks op je af komt. Je houdt jezelf bezig, maar je hebt 'nothing to show for it'.

Masker op

Je leeft achter een masker. Aan de buitenkant gaat alles goed met je en je hebt het prima voor elkaar. Maar je mist diepgang, zingeving en van binnen voel je je soms eenzaam.

Wat kan biografische coaching voor jou betekenen?

Wanneer het pleasen zo diep in je systeem zit, helpt het om te onderzoeken waar de oorsprong ligt. Met biografische coaching staat je eigen levensverhaal centraal en onderzoek je waar jouw huidige gedrag begonnen is. Misschien ben je bang voor een negatieve herhaling van het verleden of wellicht heb je het zo aangeleerd/afgekeken van je ouder(s).

Met dit coachtraject begrijp je de levenskeuzes die je tot nu toe gemaakt hebt en waarop deze gebaseerd zijn geweest. Je geeft waar nodig (een nieuwe) betekenis aan gebeurtenissen uit het verleden en heelt oud zeer. Je vindt de diepere motivatie van je huidige keuzes. Je neemt afscheid van wat jou niet meer dient en je leert hoe je het vanaf nu anders kan doen.

Stap voor stap, kom je steeds meer in je eigen kracht en ga jij een leven inrichten dat het beste bij jou past!

 

“Ik zou dit iedereen aanraden!

Ik heb het coachtraject als erg prettig en leerzaam ervaren. Het was een fijne open sfeer. Ik had het gevoel alsof ik alles kon vertellen wat er in mij omging en op de dingen die ik vertelde werd neutraal (dus totaal niet oordelend of mening gevend) gereageerd. Van elke sessie leerde ik, en soms zette mij een bepaalde opdracht weken erna nog aan het denken.

Naast de serieuze gesprekken, was er ook ruimte voor grapjes. Dat maakt het traject naast leerzaam ook nog eens heel leuk!

Anoeska Huijskes

Ik verwonder mij keer op keer over de kracht en weerbaarheid van de mens. 

Ik weet echter ook dat je je niet altijd krachtig en weerbaar voelt en dat het lijkt alsof je steeds weer in hetzelfde rondje
blijft lopen. Hoe moeilijk het is om dit patroon te doorbreken. Daarom is het zo belangrijk dat we elkaar daar doorheen
helpen. Dat we daar de rust, ruimte en aandacht voor nemen. 
Het doel is dat jij weer gaat vertrouwen op je
eigen kunnen, juist door heel dicht bij jezelf te blijven. 

Als coach begeleid ik je graag in dit proces.
Kijk hieronder welk traject bij jou past of neem contact met me op als je wilt overleggen.

Liefs Anna

Toptraject

Met dit 1 op 1 biografisch coachtraject trakteer je jezelf op een minivakantie van een midweek. Gun jezelf die welverdiende rust om volledig de aandacht naar binnen te keren. Kies voor een verblijf op een van de mooie locaties en geniet van de ontspanning tijdens jouw moment van zelfreflectie.

Totaalpakket

Dit 1 op 1 coachtraject duurt 4 maanden. Tijdens de eerste vier weken vinden er wekelijks sessies van twee uren plaats. Daarna zien we elkaar gedurende 3 maanden één keer per maand in een 60 minuten durende sessie. Tussendoor ga jij met je huiswerk aan de slag en word je wekelijks online begeleid in jouw persoonlijke proces.

Periodieke coaching

Overleg je liever samen hoeveel 1 op 1 coachsessies en op welk termijn we afspreken? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om per sessie een nieuwe afspraak in te plannen. De keuze is aan jou. Neem gerust contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Groepstraject

Met alle levenservaringen die je samen deelt, vind je veel herkenning en erkenning bij elkaar. Je gaat samen door dat proces van onderzoek, heling en groei. Je bent er voor jezelf, maar tegelijkertijd leer je veel van elkaar. Dit coachtraject duurt een midweek. De eerstvolgende trajecten staan gepland in april en mei 2020.