Je eigen weg vinden

Je eigen weg vinden

Merk jij dat je altijd iedereen te vriend en tevreden wilt houden,  maar hierin steeds meer vastloopt? 

Je voelt je vermoeid en je raakt jezelf steeds meer kwijt. Je wilt het zo graag goed doen, maar dit lijkt steeds minder vaak echt te lukken. Je zorgen en goede bedoelingen worden niet meer gezien of gewaardeerd. Tegelijkertijd voel je ook dat je, door je zo bezig te houden met de verwachtingen van anderen (of jouw idee daarvan), jezelf aan de zijlijn van je eigen leven zet.

Je wilt dus stoppen met pleasen, maar je hebt geen idee hoe dit moet. Daarnaast vind je dit misschien ook wel een beetje spannend. Want wie ben je eigenlijk als je deze rol niet meer vervult? Pleasen heeft jou een identiteit gegeven, een rol, een taak. Dat is hoe jij je dag invulling geeft en waarom mensen jou aardig vinden. Je bent altijd zo gefocust geweest op anderen, dat je het contact met jezelf verloren bent.

Lees verder als jij beseft dat je wil veranderen, moet veranderen, wilt leren hoe je kan veranderen! Hoe je blij kan zijn met jezelf en het lef kan hebben om betere keuzes voor jezelf te maken.

Aanpassen

Je scant elke situatie (bewust of onbewust) en bepaalt voor jezelf hoe jij je zo kan aanpassen, dat mensen jou aardig vinden. Je praat mensen naar de mond en confrontaties ga je uit de weg.

Onzeker

Je leeft achter een masker en laat jezelf niet echt zien. Je hebt een lage eigenwaarde en focust je op de negatieve bevestiging dat jij niet goed genoeg bent.

Relaties

Je offert jezelf op voor de goedkeuring van anderen en daarom vind je het moeilijk om gelijkwaardige relaties aan te gaan. Je geeft zoveel aan anderen, dat het ten koste gaat van jezelf.

Doelloos

Je hebt geen duidelijke visie voor je eigen leven en daarom reageer je op wat er dagelijks op je af komt. Je houdt jezelf bezig, maar je hebt ‘nothing to show for it’.

Wat kan biografische coaching voor jou betekenen?

Wanneer het pleasen zo diep in je systeem zit, helpt het om te onderzoeken waar de oorsprong ligt. Met biografische coaching staat je eigen levensverhaal centraal en onderzoek je waar jouw huidige gedrag begonnen is. Misschien heb je het jezelf zo aangeleerd, omdat je in het verleden daardoor goedkeuring en waardering kreeg. We willen allemaal erkend worden en dit is jouw manier.

Het kan ook zijn dat je iemand in jouw familie in ere houdt door hetzelfde gedrag te vertonen. Als je vader of moeder bijvoorbeeld ook een pleaser was, wil je hen niet beledigen door het zelf nu anders te doen. Alsof je hen daarmee afwijst.

Met dit coachtraject begrijp je de levenskeuzes die je tot nu toe gemaakt hebt en waarop deze gebaseerd zijn geweest. Je geeft waar nodig (een nieuwe) betekenis aan gebeurtenissen uit het verleden en heelt oud zeer. Je vindt de diepere motivatie van je huidige keuzes. Je neemt afscheid van wat jou niet meer dient en je leert hoe je het vanaf nu anders kan doen.

Stap voor stap, kom je steeds meer in je eigen kracht en ga jij een leven inrichten dat het beste bij jou past!

“Ik zou dit iedereen aanraden!

Ik heb het coachtraject als erg prettig en leerzaam ervaren. Het was een fijne open sfeer. Ik had het gevoel alsof ik alles kon vertellen wat er in mij omging en op de dingen die ik vertelde werd neutraal (dus totaal niet oordelend of mening gevend) gereageerd. Van elke sessie leerde ik, en soms zette mij een bepaalde opdracht weken erna nog aan het denken.

Naast de serieuze gesprekken, was er ook ruimte voor grapjes. Dat maakt het traject naast leerzaam ook nog eens heel leuk!

Anoeska Huijskes

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?