Lichaamsgerichte coaching

De menselijke ervaring is er vooral één van het lichaam. Het is wat er IN ons gebeurt als reactie op de gebeurtenis, niet de gebeurtenis zelf die onbalans veroorzaakt. 

Deze ervaringen worden opgeslagen in het lichaam. Daarom is het belangrijk om naast het mentaal-emotionele deel, ook aandacht te geven aan het lichaam.

Hoe zit dat dan?

Wanneer iets teveel is geweest om goed te kunnen verwerken, blijft de energie van deze ervaring als het ware ‘bevroren’ in ons lichaam hangen.

Het liefst stoppen we de ervaring ver weg om er nooit meer naar te kijken. Maar daarmee wijzen we ook een deel van onszelf af en voelen we ons nooit meer helemaal compleet. Zo verliezen we de connectie met onszelf en met ons lichaam.

Met als gevolg onder andere; standaard een hoger stressniveau, je focus ligt op gevaar/onveiligheid, je hebt reacties die niet passend zijn voor de situatie.

Aanpak

Met lichaamsgerichte coaching leer je laagdrempelig weer contact te maken met de signalen die je lichaam geeft. Hierbij is het belangrijk dat jij je veilig en op je gemak voelt. We zullen daarom eerst aandacht besteden aan een setting die voor jou comfortabel voelt. Als we dat bereikt hebben, doorlopen we de volgende stappen: 

  1. Allereerst leer je je blik vaker te richten op wat prettig, veilig en vertrouwd voelt.
  2. Ook leer je je stressniveau in goede banen te leiden.
  3. Vanuit die basis onderzoeken we in kleine, veilige stapjes wat het lichaam te vertellen heeft. 

Hierbij heb jij altijd de regie in eigen handen. Ervaar het zelf en boek nu een sessie.

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?