Onvergoede zorg

Onvergoede zorg

Voordelen niet vergoede zorg

Er zijn verschillende redenen om geen gebruik te maken van de reguliere zorg:

  1. In Nederland duurt het ruim 3 maanden voordat je op gesprek kunt komen. Bij mij is dat gemiddeld 1 maand, maar zeer regelmatig kun je binnen een week al op gesprek komen.
  2. In veel gevallen kan je in de reguliere zorg niet zelf kiezen voor wie jou begeleid. Bij een coach kan je die keuze wel maken. Je kiest bewust voor mij, omdat je merkt dat mijn werk bij jou resoneert. Daarmee sta je al drie punten voor.
  3. Veel cliënten voelen zich er niet prettig bij dat er informatie over hun psychologisch welbevinden gedeeld wordt met de zorgverzekeraar. Ik hoef niets te delen met een huisarts of zorgverzekeraar.
  4. De reguliere zorg is erop ingericht om specifieke thematieken te behandelen. Bij mij kunnen meerdere thema’s in één traject aangepakt worden. Geen afgekaderde hokjes, maar maatwerk.
  5. Na één intakegesprek, weet je al waar je aan toe bent.
  6. Je bepaalt zelf de duur, het nut en het doel van het traject.

Mogelijkheden vergoeding

Overweeg je privé om een coachtraject in te gaan? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je ook alles zelf hoeft te betalen. Naast het mogelijke voordeel van de aftrekbare particuliere (studie)kosten bij je belastingaangifte, kan je ook via diverse instanties voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, kan je je verzoek bijvoorbeeld voorleggen bij de volgende instanties:

  1. Je werkgever — Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (talentmanagement, communicatieve vaardigheden, stressreductie, grenzen stellen, conflictmanagement, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers. Overleg met je leidinggevende of werkgever in hoeverre jouw organisatie een professioneel coachtraject hier ook onder vindt vallen. De coaching en training van Each One Teach One Holland kan als onderdeel worden ingezet van een Persoonlijk Ontwikkeltraject, een re-integratietraject of counseling. De kans is dat je werkgever de kosten volledig of gedeeltelijk op zich neemt. Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject. Vraag het gerust even na. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. De inhoud van het traject blijft tussen ons.
  2. Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP’er  —  Als Ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kan je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst. Laat je hierover informeren door je accountant of belastingconsulent.
Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?