EOTO staat voor Each One Teach One

Each One Teach One betekent dat we allemaal iets aan en van elkaar kunnen leren. Leven vanuit deze visie zorgt ervoor dat we open kunnen staan voor anderen, terwijl we weten dat we zelf ook van waarde zijn.

Visie

De term Each One Teach One heeft zijn oorsprong in de geschiedenis toen de meeste, zo niet alle, slaven het recht tot onderwijs onthouden werd. Onder andere het recht om te leren lezen. Dus zodra één persoon toch leerde lezen, werd het zijn plicht om ook de anderen hierin te onderwijzen. Ontstaan vanuit noodzaak, leeft deze visie nog steeds voort. Dat niet alleen, het wordt veel breder getrokken op verschillende gebieden en diverse bevolkingsgroepen.

Ook ik draag graag uit dat we allemaal aan en van elkaar kunnen leren. Dat wat ik geleerd heb geef ik graag aan je door, net zoals ik nieuwsgierig ben naar jouw lessen en ervaringen. Zo kunnen we bewegen vanuit wederzijds respect en gelijkwaardigheid. 

Kernwaarden

Mijn kernwaarden zijn een actief onderdeel van mijn leven en ik check regelmatig of ze nog kloppen. Dit is waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind in het leven, als persoon en als ondernemer. Ze zijn de basis voor mijn beslissingen.

Gelijkwaardigheid

Leven vanuit gelijkwaardigheid, houdt onder andere in dat je een gezond gevoel van eigenwaarde hebt. Veel mensen voelen zich (nog) minderwaardig en dit uiten zij door zichzelf te overschreeuwen of juist onnodig klein te houden. 

Zelf heb ik ook jarenlang de erkenning buiten mezelf gezocht. Ik voelde wel mijn potentie, maar die durfde ik geen ruimte te geven uit angst voor afwijzing. En dus hield ik me klein.

Door te investeren in persoonlijke ontwikkeling, heb ik mezelf die ruimte wel kunnen geven. Nu sta ik in mijn eigen kracht en daar profiteer ik niet alleen van, maar de mensen die mij komen ook.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Op lange termijn zijn we erop ingesteld om te blijven leren, om uitgedaagd te worden en te evolueren. Zonder persoonlijke groei en ontwikkeling raak je steeds meer in de automatische-piloot-stand en dat dooft ons vuur. Dat dempt onze fantasie en stilt onze dromen.

Denk maar eens aan het moment waarop je iets gedaan hebt, waarvan je vooraf echt dacht dat je dat nooit had gekund. Hoe voelde dat?? Alsof je de wereld aan kon, toch?!

Authenticiteit

Ik leef mijn kernwaarden en authenticiteit is daar één van.

Dit blijkt uit wat ik uitstraal, uit mijn handelingen en uit het feit dat ik me bewust ben van wie ik ben en wie ik wil zijn. Het blijkt uit de manier waarop ik mijn familie en vrienden waardeer en hoe ik mijn liefde uit naar mijn man.

Ik vraag mezelf regelmatig af: blijf ik hiermee trouw aan mezelf? Is het antwoord ‘ja’, dan acteer ik daarop. Op die manier kan ik veel beter bepalen aan wie ik mijn aandacht en energie geef en kan ik er beter voor een ander kan zijn.

Vreugde, geluk en plezier

Er is een tijd voor reflectie en er is een tijd voor plezier! Want een leven zonder plezier, is geen leven en lachen zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met wat er zoal op je pad komt.
 
Ik zoek wel eens video’s op van de Graham Norton show of interviews met Robin Williams. Dan kan je me echt oprapen van het lachen! 
 
Je hoeft nu eenmaal niet alles in het leven serieus te nemen.

Spreekt dit jou aan? Neem dan zeker contact op! 

Want dat betekent dat er een match is tussen jou en mij. Dat is één van de belangrijkste voorwaarden om begeleidingstrajecten als deze echt succesvol te laten zijn. Ik ontmoet je graag.

Liefs Anna

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?