Mijn levensverhaal in een notendop

_

Als klein meisje groeide ik op als derde van vier kinderen tussen drie stoere broers. 

_

Met mijn moeder in de zomer van 1997. We wisten toen nog niet dat ze in december zou komen te overlijden.

_

Na een zwaar jaar in 2006 besloot ik om van 2010 mijn beste jaar ooit te maken. Ik ging backpacken!

_

Met veel plezier heb ik 18 jaar als instructeur, leidinggevende en ondernemer
in de sport gewerkt.

_

Op 17-7-17 ben ik na vijf jaar officieel getrouwd met de liefde van mijn leven. Op 18-8-18 was onze bruiloft.

Klik hier voor meer informatie

_

Als biografisch coach ben ik vandaag de dag helemaal in mijn element.

Wat fijn dat je meer over mij wilt weten

Samen met mijn man John en hondje Punky woon ik in het jonge dorp Zeewolde, Flevoland. Net als bij jou, bestaat mijn levensverhaal niet uit één verhaal en ook ik heb een periode gekend waarin ik het moeilijk had en het allemaal even niet meer wist.

Zo heb ik mijn moeder op mijn 15e aan kanker verloren. Mijn moeder was net 38 jaar. Negen jaar later verloor ik mijn tweede moeder op ongeveer dezelfde manier en door de vele vergelijkingen met het sterfproces van mijn eigen moeder, kwam de rouwverwerking enorm op gang. Een paar jaar voelde ik me echt even slachtoffer van het leven. Het voelde alsof ‘het leven’ niet wilde dat ik op welke manier dan ook een moederfiguur had en dat vond ik zacht gezegd: niet eerlijk.

En toch stond ik langzaam weer op…

Dit proces van herstel echter, heeft achteraf bekeken en voor mijn gevoel best lang geduurd. Ook al besefte ik het dit toen niet zo, ik heb iemand gemist die mij kon begeleiden in het opbouwen van mijn leven. Iemand die mij kon helpen bij het heroriënteren en het terugvinden van mijn eigen identiteit. Want na alles wat er gebeurd was, kon ik nog wel terug naar mijn oude ik? En wie was de nieuwe ik dan, als ik niet naar de oude terug kon? 

Ik was geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven en moest het vertrouwen in het leven weer terugvinden. Stap voor stap ontdekte ik wat echt belangrijk voor me is. De lessen die ik geleerd heb:

  1. Ik kan meer dan ik denk
  2. Ik kan meer aan dan ik denk
  3. Ik heb de vrijheid om te bepalen hoe ik omga met wat me overkomt

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij je herstel?

Anna, als biografisch coach

Ik verwonder mij keer op keer over de kracht en weerbaarheid van de mens, maar ik weet ook dat je je niet altijd krachtig en weerbaar voelt. Daarom is het zo belangrijk dat we elkaar daar doorheen helpen. 

Als biografisch coach ben ik vandaag de dag helemaal in mijn element en als ondernemer vul ik mijn leven in zoals IK dat wil. Zo sta ik altijd met energie voor de juiste mensen klaar en ben ik in contact met wat er nodig is om het leven leuker en lichter te maken.

Het is dan ook mijn missie om jou dezelfde vrijheid te laten ervaren. Ik help je graag verder in je proces om je eigen identiteit (terug) te vinden en te bepalen hoe je vanaf dit punt verder gaat. 

Want dat is wat ik het allerliefste doe!

Mijn karaktereigenschappen

  • geïnteresseerd in levensverhalen en persoonlijke ontwikkeling
  • voel anderen en een situatie snel aan 
  • respect en elkaar in de waarde laten vind ik erg belangrijk
  • houd van lekker zittende kleding en een goed glas rode wijn
  • ik ben bescheiden en oprecht
  • mijn gezicht spreekt boekdelen

Wat voor type coach ben ik?

Ik heb bewondering voor de moed die je toont door aan oprechte zelfreflectie te doen, want ik weet dat je al een weg hebt afgelegd. Vanuit deze bewondering zal ik dan ook mijn kennis en expertise met je delenJe zal door mij echt gezien en gehoord worden en ik zal je nooit behandelen als ‘de zoveelste die bij mij aan tafel zit’. 

Daarnaast ben ik eerlijk. Als ik het idee heb dat ik je ergens niet mee verder kan helpen, zal ik je doorverwijzen naar een professional uit mijn netwerk. Ik ben thuis in deze wereld en weet welke kwaliteit mijn mede-professionals leveren. Zo hoef jij niet op zoek te gaan naar een speld in de hooiberg, waardoor je onnodig vertraging oploopt. 

Ik begeleid je vanuit gelijkwaardigheid en vraag door waar het moeilijk wordt. Maar altijd op een respectvolle manier. Ik begeleid vanuit mijn hart, expertise en levenservaring.

Liefs Anna

Wat is jouw verhaal?

Professionele achtergrond

Door mijn carrière in de sport als leidinggevende, manager en instructeur heb ik een flinke rugzak aan ervaring en mensenkennis opgedaan. Ik heb diverse opleidingen gedaan om zowel teams als individuen te begeleiden. Zoals bijvoorbeeld Sport Psychologie en een Teamcoach opleiding. 

Mijn focus lag altijd al op het mentale aspect van een duurzaam verandertraject. Gaandeweg heb ik me gespecialiseerd in de intrinsieke motivaties en de oorsprong hiervan. Als Rationeel Emotieve Therapeut versterk ik de mentale weerbaarheid door het onderzoeken en ombuigen van negatieve gedachten. Hierin ga ik niet voorbij aan de emoties. Die krijgen alle ruimte en zijn essentieel voor het behalen van de gewenste resultaten.

Ook heb ik de Jaaropleiding bij 365 Dagen Succesvol gevolgd waar ik vele methodieken heb geleerd die ik nu ook in mijn praktijk toepas. Zoals:

Systemisch Werk, The Work, Positieve Psychologie, Acceptance en Commitment Therapie en Voice Dialogue.

Dit is in combinatie met Biografische Coaching, een ijzersterke combinatie gebleken.

Inmiddels heb ik vele mensen verder geholpen

Onder andere politieveteranen met ptss. Maar ook therapeuten die aan zelfreflectie wilden doen, particulieren met diverse (levens)thema’s.

Bij de meesten heeft de reguliere zorg hen niet kunnen brengen wat zij zochten. Ze hadden alle stappen doorlopen, maar ze hadden nog geen idee hoe ze hun leven weer moesten oppakken.

Geldt dat voor jou ook?

Wat anderen zeggen:

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?