FAQ

Veelgestelde vragen

Je levensverhaal geeft je overzicht en laat je zien wat je echt belangrijk vindt in het leven. Je haalt de antwoorden die je nu nodig hebt uit je eigen ervaringen en dat is een hele krachtige bron om uit te putten. Omdat je er emotioneel mee verbonden bent, reiken die wortels heel diep, waardoor de veranderingen die je voor ogen hebt duurzamer zullen zijn.

Bij biografische coaching staat je levensverhaal centraal. Anders dan de term doet vermoeden, hoef je je levensverhaal niet op te schrijven. Door terug te blikken op je levenskeuzes en belangrijke gebeurtenissen, krijg je meer begrip voor jezelf. Ook krijg je meer zelfkennis, waardoor je belemmerende patronen makkelijker herkent en doorbreekt. Het kan bijvoorbeeld het inzicht geven dat je afscheid te nemen hebt van mensen en situaties die niet meer bij je passen.

Zo zal je steeds meer vrijheid gaan ervaren om je eigen (positievere) keuzes te maken. Met biografische coaching maak je dus heel duidelijk de draai van een turbulent verleden naar een toekomst die beter bij jou past!

Dit is voor mensen die (te)veel hebben meegemaakt en zich daardoor snel onzeker, onbegrepen en overweldigd voelen. 

Je hebt behoefte om alles eens goed op een rijtje te zetten. Je wilt rust in je hoofd en je wilt weten hoe je vanuit meer zelfliefde, weer kunt genieten van het leven. 

Hier zijn twee antwoorden mogelijk:

 1. Je hebt veel meegemaakt (bijvoorbeeld een relatiebreuk, uitval door ziekte of andere levensgebeurtenissen) en je merkt dat je steeds meer vastloopt. Zo doorgaan is geen optie meer.
 2. Je zit in je herstelproces van trauma, PTSS of burn-out. Je bent er klaar voor om je weer te gaan verbinden met de mensen om je heen en met de maatschappij. Je weet alleen niet zo goed hoe je de draad weer moet oppakken. 

Nee. Tijdens een begeleidingstraject vertel je over je levenservaringen en hoe deze jou gevormd hebben. Daarin word je door mij begeleid. We bespreken wat het leven jou gebracht heeft en welke lessen je hieruit kunt halen. Ook kijken we vooruit naar hoe het leven eruit mag zien voor jou en wat je daarvoor te doen hebt.

We zetten je levensgebeurtenissen eens goed op een rijtje. Het is alsof je verschillende containers (levensgebeurtenissen) naast elkaar neerzet en de inhoud gaat ordenen. Je kijkt naar wat je wilt behouden en waar je afscheid van wilt nemen.

Vervolgens maken we heel duidelijk de draai naar de toekomst. Wat heb je nu te doen voor een toekomst die bij jou past?

Geen probleem. Hier komen we samen wel achter. Neem vrijblijvend contact met me op om samen te overleggen. Als blijkt dat je niet bij mij terecht kunt, kan ik vast wel met je meedenken over een alternatief.

Dat kan ik me goed voorstellen. Het kan soms voelen alsof je een beerput open trekt.

Maar weet dat jij altijd zelf aan het roer staat. We richten ons op datgene wat de meeste aandacht nodig heeft om jou weer verder te helpen. Daarbij is het zo dat er nooit méér op je bord komt, dan je op dat moment aankan. Dat is een geruststellende gedachte, vind je niet?

Na één gesprek weet je al waar je aan toe bent. Bij mij geen lange wachttijden en ik neem ruim de tijd voor je tijdens onze gesprekken.

Hierbij staat emotionele veiligheid hoog in het vaandel bij mij. Om dit te bereiken zorg ik ervoor dat je vooraf goed weet wat je van mij en het traject kunt verwachten. Ik geef alle ruimte voor je vragen en beantwoord deze graag. We overleggen samen of onze sessies buiten of binnen plaatsvinden en tijdens een sessie bepaal je altijd zelf wat en hoeveel je deelt.

Daarnaast ben ik functioneel zelfonthullend. Dit betekent dat ik delen van mijn persoonlijke verhaal met je deel als ik denk dat dit ondersteunend is voor jouw proces. Dit om je te laten weten dat je niet alleen bent in wat je meemaakt.

In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methodieken, tools en inspiratiebronnen, waaronder:

 • Levenslijn Therapie
 • The Work – Byron Katie
 • Rationele Emotionele Therapie
 • Opstellingen
 • Voice Dialogue
 • Afscheidsrituelen
 • Innerlijk Kind werk
 • De 5 talen van liefde – Gary Chapman
 • De kernwaardenmatrix
 • Lichaamsgerichte oefeningen
 • Enzovoorts….

Wanneer
We spreken af in gezamenlijk overleg, maar altijd doordeweeks en overdag. Vaak kan je al binnen twee weken bij mij terecht.

Waar
We ontmoeten elkaar in Zeewolde. Hetzij tijdens een wandeling in de natuur, hetzij in een coachruimte met veel daglicht en een lekker bakje thee. Spreek je me liever online, dan kan dat ook.

Hoe vaak
Dat is afhankelijk van het traject dat je geboekt hebt. Tijdens de TOP-trip van een midweek spreken we elkaar 4 dagen achter elkaar. De vervolgsessies die je bij kunt boeken, zullen één keer per maand plaatsvinden. Tijdens de EGO-trip van 4 maanden spreken we elkaar één keer per week.

Dat kan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden!

De trajecten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar werk je in loondienst, vraag dan eens aan je werkgever wat deze voor je kan betekenen. Er is steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid en (mentale) vitaliteit binnen bedrijven en vooral bij grotere bedrijven zijn hier vaak wel financiële potjes voor gereserveerd. Coaching heeft een positieve uitwerking op je leven en dus ook op je werk. Gezond personeel zorgt voor een gezond bedrijf! Vraag je werkgever daarom naar de mogelijkheden.

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?