FAQ

Veelgestelde vragen

Je levensverhaal geeft je overzicht en laat je zien wat je echt belangrijk vindt in het leven. Je haalt de antwoorden die je nu nodig hebt uit je eigen ervaringen en dat is een hele krachtige bron om uit te putten. Omdat je er emotioneel mee verbonden bent, reiken die wortels heel diep, waardoor de veranderingen die je voor ogen hebt duurzamer zullen zijn.

Je hebt de antwoorden al in je.

Bij biografische coaching staat je levensverhaal centraal. Door terug te blikken op je levenskeuzes en belangrijke gebeurtenissen, krijg je overzicht en ontwikkel je veel zelfkennis. Dit zorgt ervoor dat je afscheid kan nemen van zowel je eigen belemmerende patronen als de mensen en situaties die niet meer bij je passen.

Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je een enorme vrijheid zult gaan ervaren om je eigen (positievere) keuzes te maken.

Met biografische coaching maak je dus heel duidelijk de draai van het verleden naar een toekomst die beter bij jou past!

Dit is voor jou als je veel hebt meegemaakt en je daardoor onzeker voelt over hoe je vanaf dit punt verder gaat. Het kan ook zijn dat je al heel lang iets met je meedraagt, waar je nu afscheid van wilt nemen.

Je hebt behoefte om je aandacht naar binnen te keren en alles op een rijtje te zetten. Zodat je (oude) wonden kunt helen en een nieuwe stip op de horizon kunt zetten. Je wilt rust in je hoofd en je wilt weten hoe je vanuit meer zelfliefde kunt leven.

Daar zijn twee antwoorden mogelijk:

 1. Je hebt veel meegemaakt waardoor je het overzicht kwijtgeraakt bent. Je hebt het gevoel dat het leven je overkomt en je merkt dat je steeds meer vastloopt. Als je zo doorgaat, dan zal het alleen maar slechter met je gaan.
 2. Je hebt al flinke stappen gemaakt in je herstelproces van één of meerdere trauma’s of van een burn-out. Je hebt (trauma)therapie gehad en je traject is officieel afgerond, maar jij voelt je nog erg onzeker over hoe je nu verder gaat. Want wie ben jij na alles wat er gebeurd is en hoe pak je de draad nu weer op?

Nee. Tijdens een begeleidingstraject vertel je over je levenservaringen en hoe deze jou gevormd hebben. Daarin word je door mij begeleid. We bespreken wat het leven jou gebracht heeft en welke lessen je hieruit kunt halen. Ook kijken we vooruit naar hoe het leven eruit mag zien voor jou en wat je daarvoor te doen hebt.

We zetten je levensgebeurtenissen eens goed op een rijtje. Het is alsof je verschillende containers (levensgebeurtenissen) naast elkaar neerzet en de inhoud stuk voor stuk gaat ordenen. Je kijkt naar wat je wilt behouden en waar je afscheid van wilt nemen.

Vervolgens maken we heel duidelijk de draai naar de toekomst. Wat heb je nu te doen voor een toekomst die bij jou past?

Geen probleem. Hier komen we samen wel achter. Neem vrijblijvend contact met me op voor een gratis intake via telefoon, chat of gewoon in levende lijve.

Dat kan ik me goed voorstellen. Het kan soms voelen alsof je een beerput open trekt.

Maar weet dat jij altijd zelf aan het roer staat. We richten ons op datgene wat de meeste aandacht nodig heeft om jou weer verder te helpen. Daarbij is het zo dat er nooit méér op je bord komt, dan je op dat moment aankan. Je mag er dan ook op vertrouwen dat dat precies genoeg is.

Na één gesprek weet je al waar je aan toe bent. Bij mij geen lange wachttijden en ik neem ruim de tijd voor je tijdens onze gesprekken.

Ik geef 1 op 1 begeleiding en begeleiding in kleine groepjes. Daarbij staat emotionele veiligheid hoog in het vaandel. Om dit te bereiken zorg ik voor een natuurrijke ontspannen setting en zorg ik ervoor dat je vooraf goed weet wat je van mij en het traject kunt verwachten. Ik nodig je uit om in het licht te zetten wat altijd in het donker heeft moeten blijven, maar maak daarbij heel duidelijk dat jij zelf bepaalt wat en hoeveel je deelt.

Daarnaast ben ik functioneel zelfonthullend. Dit betekent dat ik delen van mijn persoonlijke verhaal met je deel als ik denk dat dit ondersteunend is voor jouw proces. Dit om je te laten weten dat je nooit alleen bent in wat je meemaakt.

In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methodieken, tools en inspiratiebronnen, waaronder:

 • Het levensverhaal
 • The Work – Byron Katie
 • Rationele Emotionele Therapie
 • Systemisch werk
 • Afscheid- en vergevingsrituelen
 • Visualisaties en intenties
 • De talen van liefde – Gary Chapman
 • De kracht van groepsdynamica
 • Sport Psychologie
 • Positieve psychologie
 • Methoden van 365 Dagen Succesvol

Wanneer
We spreken af in gezamenlijk overleg, maar altijd doordeweeks en overdag. Vaak kan je al binnen twee weken bij mij terecht.

Waar
We ontmoeten elkaar in Zeewolde. Hetzij tijdens een wandeling in de natuur, hetzij in een coachruimte met veel daglicht en een lekker bakje thee. Spreek je me liever online, dan kan dat vanuit de comfort van je eigen woning.

Hoe vaak
Dat is afhankelijk van het traject dat je geboekt hebt. Tijdens het toptraject van een midweek spreken we elkaar 4 dagen achter elkaar. De vervolgsessies die je bij kunt boeken, zullen één keer per maand plaatsvinden. Tijdens het Totaalpakket van 4 maanden spreken we elkaar één keer per week.

Dat kan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden!

De trajecten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar werk je in loondienst, vraag dan eens aan je werkgever wat deze voor je kan betekenen. Coaching heeft per definitie een positieve uitwerking op je leven en dus ook op je werk. Er is steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid en (mentale) vitaliteit binnen bedrijven voor personeel. Gezond personeel zorgt voor een gezond bedrijf!

Vraag je werkgever dus naar de mogelijkheden.

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?