FAQ

Veelgestelde vragen

Je levensverhaal geeft je overzicht en laat je zien wat je echt belangrijk vindt in het leven. Je haalt de antwoorden die je nu nodig hebt uit je eigen ervaringen en dat is een hele krachtige bron om uit te putten. Omdat je er emotioneel mee verbonden bent, reiken die wortels heel diep, waardoor de veranderingen die je voor ogen hebt duurzamer zullen zijn.

Bij biografische coaching staat je levensverhaal centraal. Door terug te blikken op je levenskeuzes en belangrijke gebeurtenissen, krijg je meer begrip en ontwikkel je veel zelfkennis. Dit zorgt ervoor dat je afscheid kan nemen van je eigen belemmerende patronen. Maar ook van de mensen en situaties die niet meer bij je passen.

Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je een enorme vrijheid zult gaan ervaren om je eigen (positievere) keuzes te maken.

Met biografische coaching maak je dus heel duidelijk de draai van het verleden naar een toekomst die beter bij jou past!

Dit is voor mensen die (te)veel hebben meegemaakt en zich daardoor snel onzeker, onbegrepen en overweldigd voelen. 

Je hebt behoefte om alles eens goed op een rijtje te zetten. Je wilt rust in je hoofd en je wilt weten hoe je vanuit meer zelfliefde, weer kunt gaan genieten van het leven. 

Ook kan het zijn dat je al heel lang iets met je meedraagt, waar je nu afscheid van wilt nemen.

Hier zijn twee antwoorden mogelijk:

 1. Je hebt veel meegemaakt waardoor je het gevoel hebt dat het leven je maar overkomt en je merkt dat je steeds meer vastloopt. Zo doorgaan is geen optie meer, want dan zal het alleen maar slechter met je gaan.
 2. Je zit in je herstelproces van trauma, ptss of burn-out. Je bent er klaar voor om je weer te gaan verbinden met de mensen om je heen en met de maatschappij. Je weet alleen niet zo goed hoe je de draad weer moet oppakken. 

Nee. Tijdens een begeleidingstraject vertel je over je levenservaringen en hoe deze jou gevormd hebben. Daarin word je door mij begeleid. We bespreken wat het leven jou gebracht heeft en welke lessen je hieruit kunt halen. Ook kijken we vooruit naar hoe het leven eruit mag zien voor jou en wat je daarvoor te doen hebt.

We zetten je levensgebeurtenissen eens goed op een rijtje. Het is alsof je verschillende containers (levensgebeurtenissen) naast elkaar neerzet en de inhoud stuk voor stuk gaat ordenen. Je kijkt naar wat je wilt behouden en waar je afscheid van wilt nemen.

Vervolgens maken we heel duidelijk de draai naar de toekomst. Wat heb je nu te doen voor een toekomst die bij jou past?

Geen probleem. Hier komen we samen wel achter. Neem vrijblijvend contact met me op voor een gratis intake via telefoon, chat of gewoon in levende lijve.

Dat kan ik me goed voorstellen. Het kan soms voelen alsof je een beerput open trekt.

Maar weet dat jij altijd zelf aan het roer staat. We richten ons op datgene wat de meeste aandacht nodig heeft om jou weer verder te helpen. Daarbij is het zo dat er nooit méér op je bord komt, dan je op dat moment aankan. Dat is een geruststellende gedachte, vind je niet?

Na één gesprek weet je al waar je aan toe bent. Bij mij geen lange wachttijden en ik neem ruim de tijd voor je tijdens onze gesprekken.

Ik geef 1 op 1 begeleiding en begeleiding in kleine groepjes. Daarbij staat emotionele veiligheid hoog in het vaandel. Om dit te bereiken zorg ik voor een natuurrijke ontspannen setting en zorg ik ervoor dat je vooraf goed weet wat je van mij en het traject kunt verwachten. Ik nodig je uit om in het licht te zetten wat altijd in het donker heeft moeten blijven, maar maak daarbij heel duidelijk dat jij zelf bepaalt wat en hoeveel je deelt.

Daarnaast ben ik functioneel zelfonthullend. Dit betekent dat ik delen van mijn persoonlijke verhaal met je deel als ik denk dat dit ondersteunend is voor jouw proces. Dit om je te laten weten dat je nooit alleen bent in wat je meemaakt.

In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methodieken, tools en inspiratiebronnen, waaronder:

 • Het levensverhaal
 • The Work – Byron Katie
 • Rationele Emotionele Therapie
 • Systemisch werk
 • Afscheid- en vergevingsrituelen
 • Visualisaties en intenties
 • De 5 talen van liefde – Gary Chapman
 • De kracht van groepsdynamica
 • Sport Psychologie
 • Positieve psychologie
 • Methoden van 365 Dagen Succesvol
 • Trauma Therapie (in opleiding)

Wanneer
We spreken af in gezamenlijk overleg, maar altijd doordeweeks en overdag. Vaak kan je al binnen twee weken bij mij terecht.

Waar
We ontmoeten elkaar in Zeewolde. Hetzij tijdens een wandeling in de natuur, hetzij in een coachruimte met veel daglicht en een lekker bakje thee. Spreek je me liever online, dan kan dat ook.

Hoe vaak
Dat is afhankelijk van het traject dat je geboekt hebt. Tijdens de TOP-trip van een midweek spreken we elkaar 4 dagen achter elkaar. De vervolgsessies die je bij kunt boeken, zullen één keer per maand plaatsvinden. Tijdens de EGO-trip van 4 maanden spreken we elkaar één keer per week.

Dat kan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden!

De trajecten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar werk je in loondienst, vraag dan eens aan je werkgever wat deze voor je kan betekenen. Coaching heeft per definitie een positieve uitwerking op je leven en dus ook op je werk. Er is steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid en (mentale) vitaliteit binnen bedrijven voor personeel. Gezond personeel zorgt voor een gezond bedrijf!

Vraag je werkgever dus naar de mogelijkheden.

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?