Each One Teach One Holland

In een ideale wereld heeft niemand meer de behoefte om achter een masker te leven. Dan zien we elkaar in alle puurheid en bewegen we vanuit gelijkwaardigheid en open nieuwsgierigheid. We ervaren de emotionele veiligheid om ons kwetsbaar op te stellen in deze ontdekkingsreis door het leven. We kunnen openstaan om van een ander te leren, terwijl we weten dat we zelf ook wat waardevols te brengen hebben. Zo zijn we altijd zowel ‘leraar’ als ‘leerling’. 

Omdat we allemaal aan en van elkaar kunnen leren. 

De magie van coaching voor mij is wanneer bij mijn cliënten van binnen de energie verandert. Het mooiste moment is, zodra er iets in hen is dat naar buiten mag komen. Dat gezien mag worden. Dan vindt er zo’n grote shift plaats die zorgt voor een blijvende positieve verandering. Het is alsof ze voor het eerst sinds lange tijd weer volledig kunnen ademhalen. 

Het vuur dat ik voel in mezelf is dat mijn cliënten de acceptatie niet meer buiten zichzelf zoeken, maar bij zichzelf vinden. Want zodra ze zich daar niet meer mee bezig hoeven te houden, ontstaat er een zee aan ruimte en energie om het leven in te richten dat past bij wie ze in essentie zijn.

Zelf heb ik ook jarenlang de acceptatie buiten mezelf gezocht. Bleef ik veilig in de schaduw staan. Ik voelde wel een grotere potentie, maar die durfde ik geen ruimte te geven. Uit angst voor afwijzing. Het zou wel heel persoonlijk worden als iemand dan iets van mijn werk zou vinden. En dus bleef ik in de veilige rol die ik al jaren bekleed had.

Door te investeren in diepgaande en oprechte zelfreflectie, heb ik mezelf die toestemming wel kunnen geven. Hoewel mijn leven prima was, zou ik echt niet meer terug willen. Mijn leven heeft nu zoveel meer diepgang en meerwaarde, dan ik ooit zou kunnen bereiken in mijn vorige werk. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Aanpak

*** 

Ik heb volledig de aandacht voor jou tijdens onze gesprekken.
Dit waarborg ik door niet teveel gesprekken op één dag in te plannen en
tussendoor de tijd te nemen om de ene sessie goed af te ronden voordat ik het volgende gesprek inga.
Ik vind het belangrijk dat jij je comfortabel en op je gemak voelt.
Ik plan ruim de tijd voor je in, zodat we niks hoeven af te raffelen. 

Want ik geloof in maatwerk.

Onderstaande methodieken zijn enkele voorbeelden, maar het blijft zeker niet beperkt
bij deze opties. Per persoon kijk ik naar wat er nodig is op dat moment.

***

Jouw levensverhaal als leermeester

Jouw levenservaringen zijn een schat aan lessen en informatie. Ze hebben jouw gevormd tot de persoon die je nu bent. Inclusief je kwaliteiten en je belemmeringen. We geven je overwinningen en worstelingen de erkenning die ze verdienen. Je leert vanuit een andere bril naar je verleden te kijken en belemmerende patronen te doorbreken. Vervolgens herformuleer je het verhaal dat je jezelf al die tijd hebt verteld over de wereld en de rol die jij jezelf hebt toebedeeld, waarmee je ruimte creëert voor een nieuwe invulling van je leven.

The Work van Byron Katie

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. The Work is een manier om de gedachten die het lijden veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Rationele Emotieve Therapie (RET)

RET gaat er vanuit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die het grootste leed veroorzaken, maar de manier waarop we erover denken en hoe we daarmee omgaan. Dit betekent dat de oplossing voor een probleem vaak in jouw eigen handen ligt. Door ineffectieve gedachtes en gevoelens om te buigen naar effectieve gedachtes en gevoelens, zul je jezelf voortaan zelfverzekerder voelen en zul je persoonlijke doelstellingen beter kunnen bereiken. RET is effectief en resultaatgericht.

Meditatie: in contact zijn met jezelf

Mijn begeleiding bestaat niet alleen uit praten. Ik werk ook met korte meditaties om contact te maken met je binnenwereld, zodat je je eigen stem en innerlijke wijsheid (weer) kan horen. Lichaamsbewustzijn speelt een verbindende rol. In stilte en meditatie leer je je lichaam en emoties meer te ervaren. 

Hierdoor ontstaat er meer inzicht en controle over je lichaam en je geest. Je vergroot je zelfbewustzijn, inlevingsvermogen en je focus. Dit zijn essentiële onderdelen voor het succes van jouw ontwikkelproces en het vergroot jouw zelfredzaamheid.

Spreekt dit jou aan?