EOTO staat voor Each One Teach One 

Each one Teach one

Omdat we allemaal aan en van elkaar kunnen leren…

Mijn visie, droom en diepste wens is een wereld zonder maskers. We kunnen dan naar elkaar kijken, van elkaar leren en genieten in de puurste vorm die we in essentie zijn. Door te leven vanuit deze visie bewegen we vanuit gelijkwaardigheid en open nieuwsgierigheid. We ervaren de emotionele veiligheid om ons kwetsbaar op te stellen en van hart tot hart contact met te elkaar maken. We staan open om van elkaar te leren, terwijl we weten dat we zelf ook van waarde zijn. 

Zo zijn we altijd zowel ‘leraar’ als ‘leerling’.  

Waarden

Gelijkwaardigheid

Veel mensen voelen zich niet gelijkwaardig aan anderen. Zij voelen zich vaak minderwaardig en uiten dit door zichzelf te overschreeuwen of juist onnodig klein te houden. 

Zelf heb ik ook jarenlang erkenning en acceptatie buiten mezelf gezocht. Ik voelde wel een grotere potentie, maar die durfde ik geen ruimte te geven. Uit angst voor afwijzing en dus bleef ik in de veilige rol die ik al jaren bekleed had. Door te investeren in mezelf, heb ik die ruimte wel kunnen geven. En daar profiteer ik niet alleen van, maar mijn omgeving ook.

Vanuit deze visie van gelijkwaardigheid geef ik ook begeleiding. Mensgericht en van hart-tot-hart. Het is een wisselwerking waar persoonlijke groei centraal mag staan. En daarvoor stap ik ’s morgen graag mijn bed uit!

Innerlijke rust en vrijheid

Zodra je van binnen vrij bent, kan je bewust en oprecht in verbinding met de ander staan. Je hebt niks van de ander nodig en toch kies je ervoor om in elkaars leven te zijn. Je weet dat je je eigen weg mag kiezen. Je mag ‘nee’ zeggen tegen wie of wat niet meer bij jou past, waardoor je volmondig “JA” kunt zeggen tegen dat wat echt belangrijk voor je is!  

Er komt een enorme energie vrij op het moment dat je voorbij je eigen mentale blokkades kunt kijken. Je ervaart een diepe innerlijke rust en vrijheid. Dan mag er (misschien wel voor het eerst) iets moois naar de oppervlakte komen, wat voorheen nog geen ruimte kon krijgen. 

Het is alsof je voor het eerst sinds lange tijd weer volledig kunt ademhalen!

Je zoekt de erkenning en acceptatie niet meer buiten jezelf, maar vindt deze IN jezelf. Omdat je je niet meer met die zoektocht bezig hoeft te houden, ontstaat er een zee aan ruimte en energie om weer de persoon te zijn, die je werkelijk bent.

“Presence”

Een mooi Engels woord voor ‘aanwezig zijn’. Het is belangrijk om beide aanwezig te zijn in het moment. Zodat we in contact zijn met elkaar en kunnen voelen wat er voorbij mag komen tijdens ons samenzijn.

We kunnen elkaar beter verstaan, horen, begrijpen als we met al onze aandacht erbij zijn. Er is dan meer ruimte voor gevoel en bezinning . Het hoofd wordt rustiger en je staat meer open om te ontvangen.

Dit geldt niet alleen voor begeleidingstrajecten, het geldt ook voor alle ontmoetingen, relaties en vriendschappen die je hebt. En voor de momenten die je even voor jezelf wilt hebben.

Hand
Actie

Persoonlijke groei is gelijk aan geluk

Zo nu en dan is het heerlijk om in de comfortmodus te zitten. Hoofd uit, even niet nadenken en simpelweg genieten van wat er in het moment is. Of om tranen te lachen om de meest elementaire dingen.

Maar lange termijn zijn we erop ingesteld om te blijven leren, om uitgedaagd te worden en te evolueren. Zonder persoonlijke groei en ontwikkeling raak je steeds meer in de automatische-piloot-stand en dat dooft ons vuur. Dat dempt onze fantasie en stilt onze dromen.

Denk maar eens aan het moment waarop je iets gedaan hebt, waarvan je vooraf echt dacht dat je dat nooit had gekund. Hoe voelde dat?? Alsof je de wereld aan kon, toch?!

Spreekt dit je aan, neem dan zeker contact op, want dat betekent dat er een match is tussen jou en mij. Dat één van de belangrijkste voorwaarden om begeleidingstrajecten als deze echt succesvol te laten zijn!

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?