EOTO staat voor Each One Teach One 

Omdat we allemaal aan en van elkaar kunnen leren…

In een ideale wereld heeft niemand meer de behoefte om achter een masker te leven. Dan bewegen we vanuit gelijkwaardigheid en open nieuwsgierigheid. We ervaren de emotionele veiligheid om ons kwetsbaar op te stellen en van hart tot hart contact met te elkaar maken. We staan open om van elkaar te leren, terwijl we weten dat we zelf ook van waarde zijn. 

Zo zijn we altijd zowel ‘leraar’ als ‘leerling’.  

Gelijkwaardigheid

Each One Teach One Holland staat voor gelijkwaardigheid. Echter veel mensen voelen zich nog niet gelijkwaardig aan anderen. Zij voelen zich vaak onzeker en minderwaardig en zij uiten dit door zichzelf te overschreeuwen of juist onnodig klein te houden. 

Zelf heb ik ook jarenlang de acceptatie buiten mezelf gezocht. Ik bleef veilig in de schaduw staan. Ik voelde wel een grotere potentie, maar die durfde ik geen ruimte te geven. Uit angst voor afwijzing en dus bleef ik in de veilige rol die ik al jaren bekleed had. Door te investeren in diepgaande en oprechte zelfreflectie, heb ik mezelf die toestemming gelukkig wel kunnen geven. En daar profiteer ik niet alleen van, maar mijn omgeving ook.

Vanuit deze visie van gelijkwaardigheid geef ik ook begeleiding aan de mensen die bij mij komen. Zoals zij van mij leren, leer ik ook van hen. Het is een wisselwerking waar persoonlijke groei centraal mag staan. En daarvoor stap ik ’s morgen graag mijn bed uit!

In contact met jezelf, in verbinding met de ander 

Je mag je eigen weg kiezen. Je mag ‘nee’ zeggen tegen mensen en situaties die niet meer bij jou passen, waardoor je volmondig “JA” kunt zeggen tegen dat wat echt belangrijk voor je is!  

Er komt een enorme energie vrij op het moment dat je hiervoor kiest. Dan mag er (misschien wel voor het eerst) iets naar buiten komen, wat voorheen nog geen ruimte kon krijgen. Dat gezien mag worden. Dat zorgt voor een blijvende positieve verandering. 

Het is alsof je voor het eerst sinds lange tijd weer volledig kunt ademhalen!

Je zoekt de acceptatie niet meer buiten jezelf, maar vindt deze IN jezelf. Zodra je je niet meer met die zoektocht bezig hoeft te houden, ontstaat er een zee aan ruimte en energie om weer de persoon te zijn, die je eigenlijk bent.

En dat vind ik GEWELDIG!

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?