Mijn visie

EOTO staat voor Each One Teach One.

Dit heeft zijn oorsprong in de geschiedenis toen de meeste, zo niet alle, slaven het recht tot onderwijs onthouden werd. Onder andere het recht om te leren lezen. Dus zodra één persoon toch leerde lezen, werd het zijn plicht om ook de anderen hierin te onderwijzen. 

Ontstaan vanuit noodzaak en barre omstandigheden, leeft deze visie nog steeds voort. Dat niet alleen, het wordt veel breder getrokken op verschillende gebieden en diverse bevolkingsgroepen.

Ook ik draag graag uit dat we allemaal aan en van elkaar kunnen leren. Dat het misschien zelfs onze plicht is kennis en ervaring aan elkaar door te geven. 

Zo helpen we elkaar vooruit. 

Mijn waarden

Gelijkwaardigheid

Door te leven vanuit gelijkwaardigheid kunnen we de emotionele veiligheid ervaren om ons kwetsbaar op te stellen en van hart tot hart contact met te elkaar maken. Veel mensen voelen zich (nog) niet gelijkwaardig aan anderen. Hun gevoel van minderwaardigheid uiten zij door zichzelf te overschreeuwen of juist onnodig klein te houden. 

Zelf heb ik ook jarenlang erkenning en acceptatie buiten mezelf gezocht. Ik voelde wel een grotere potentie, maar die durfde ik geen ruimte te geven uit angst voor afwijzing. 

En dus bleef ik in de veilige rol die ik al jaren bekleed had. Door te investeren in persoonlijke ontwikkeling, heb ik mezelf die ruimte wel kunnen geven. En daar profiteer ik niet alleen van, maar mijn omgeving ook.

Vanuit deze visie van gelijkwaardigheid geef ik ook begeleiding. Mensgericht en van hart-tot-hart. Het is een wisselwerking waar persoonlijke groei centraal mag staan. 

En daarvoor stap ik ’s morgen graag mijn bed uit!

Presence

Een mooi Engels woord voor ‘aanwezig zijn’. 

Het is belangrijk om aanwezig te zijn in het moment. Zodat we in contact zijn met elkaar en kunnen voelen wat er voorbij mag komen tijdens ons samenzijn.

We kunnen elkaar beter verstaan, zien en begrijpen als we met al onze aandacht erbij zijn. Er is dan meer ruimte voor gevoel en bezinning . Het hoofd wordt rustiger en je staat meer open om te ontvangen.

Dit geldt niet alleen voor begeleidingstrajecten, maar ook voor de ontmoetingen, relaties en vriendschappen die je hebt. En voor de momenten die je even voor jezelf neemt.

Innerlijke rust en vrijheid

Zodra je van binnen vrij bent, kan je bewust en oprecht in verbinding met de ander staan. Want dan heb je niks van de ander nodig en toch kies je ervoor om in elkaars leven te zijn. 

Je weet dat je je eigen weg mag kiezen. Je mag ‘nee’ zeggen tegen wie of wat niet meer bij jou past, waardoor je volmondig “JA” kunt zeggen tegen dat wat echt belangrijk voor je is!  

Er komt een enorme rust en vrijheid op het moment dat je voorbij je eigen mentale blokkades kunt kijken. Dan mag er (misschien wel voor het eerst) iets naar de oppervlakte komen, wat voorheen nog geen ruimte kon krijgen. Je zoekt de erkenning en acceptatie niet meer buiten jezelf, maar vindt deze IN jezelf. Omdat je je niet meer met die zoektocht bezig hoeft te houden, ontstaat er een zee aan ruimte en energie om weer de persoon te zijn, die je werkelijk bent.

Het voelt alsof je voor het eerst sinds lange tijd weer volledig kunt ademhalen!

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Zo nu en dan is het heerlijk om in de comfortmodus te zitten. Hoofd uit, even niet nadenken en simpelweg genieten van wat er in het moment is. Of om tranen te lachen om de meest elementaire dingen.

Maar lange termijn zijn we erop ingesteld om te blijven leren, om uitgedaagd te worden en te evolueren. Zonder persoonlijke groei en ontwikkeling raak je steeds meer in de automatische-piloot-stand en dat dooft ons vuur. Dat dempt onze fantasie en stilt onze dromen.

Denk maar eens aan het moment waarop je iets gedaan hebt, waarvan je vooraf echt dacht dat je dat nooit had gekund. Hoe voelde dat?? Alsof je de wereld aan kon, toch?!

Spreekt dit jou aan, neem dan zeker contact op! 

Want dat betekent dat er een match is tussen jou en mij. Dat is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om begeleidingstrajecten als deze echt succesvol te laten zijn.

Ik ontmoet je graag.

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?