Aanpak

Na één intakegesprek weet je al waar je aan toe bent. 

Bij mij geen lange wachtrijen voordat je kan beginnen. Daar bovenop plan ik ruim de tijd voor je in, zodat we niks hoeven af te raffelen.

Voor het slagen van het coachtraject is het belangrijk dat jij je comfortabel en op je gemak voelt. Tijdens een kennismakingsgesprek merk je snel genoeg of je dit gevoel bij mij hebt. De eerste 30 minuten zijn dan ook gratis. Daarna gaan we meer de diepte in en zal ik je voor de resterende tijd factureren.

Zodra je hebt besloten welk traject je wilt doorlopen, plannen we de eerste afspraak in. Voorafgaande aan onze eerste afspraak ontvang je een uitgebreid intakeformulier.

Vraag je af wat echt belangrijk voor je is. Heb vervolgens de wijsheid en de moed om je leven om het antwoord heen te bouwen.

Methodes die ik zoal toepas

Jouw levensverhaal als inspiratiebron

Jouw levenservaringen zijn een schat aan lessen en informatie. Ze hebben jouw gevormd tot de persoon die je nu bent. Inclusief je kwaliteiten en je belemmeringen. We geven je overwinningen en worstelingen de erkenning die ze verdienen. Je leert vanuit een andere bril naar je verleden te kijken en belemmerende patronen te doorbreken. Vervolgens herformuleer je het verhaal dat je jezelf al die tijd hebt verteld over de wereld en de rol die jij jezelf hebt toebedeeld, waarmee je ruimte creëert voor een nieuwe invulling van je leven.

The Work van Byron Katie

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. The Work is een manier om de gedachten die het lijden veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Het gevolg voor Katie was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Rationele Emotieve Therapie (RET)

RET gaat er vanuit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die het grootste leed veroorzaken, maar de manier waarop we erover denken en hoe we daarmee omgaan. Dit betekent dat de oplossing voor een probleem vaak in jouw eigen handen ligt. Door ineffectieve gedachtes en gevoelens om te buigen naar effectieve gedachtes en gevoelens, zul je jezelf voortaan zelfverzekerder voelen en zul je persoonlijke doelstellingen beter kunnen bereiken. RET is effectief en resultaatgericht.

Ik lever maatwerk en wanneer de situatie daarom vraagt zet ik ook aspecten in vanuit Systemisch werk, Sport Psychologie, Positieve Psychologie, Acceptance and Commitment Therapie en Voice Dialoque

Meditatie & visualisatie

Mijn begeleiding bestaat niet alleen uit praten.

Ik werk ook met korte meditaties om contact te maken met je gevoel en je binnenwereld. Het maakt onder andere mogelijk dat je je eigen stem en innerlijke wijsheid weer kunt horen. 

Hierdoor ontstaat er meer inzicht. Je krijgt controle over je lichaam, je emoties en je geest. Je vergroot je zelfbewustzijn, inlevingsvermogen en je focus. Dit zijn essentiële onderdelen voor het succes van jouw ontwikkelproces en het vergroot jouw zelfredzaamheid.

Spreekt dit jou aan?

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?