Vooraf

Na één intakegesprek weet je al waar je aan toe bent. Bij mij geen lange wachttijden voordat je kan beginnen. Daar bovenop plan ik ruim de tijd voor je in. Voor het slagen van het coachtraject is het belangrijk dat wij een klik met elkaar hebben. Tijdens een kennismaking merken we snel genoeg of die klik er is. 

Zodra we samen hebben besloten dat wij een match zijn, vertel ik je over de verschillende mogelijkheden. Jij besluit welk traject je wilt doorlopen, waarna je een uitgebreid intakeformulier ontvangt.

Tijdens het traject

  1. Brengen we samen jouw levenslijn in kaart. 
  2. Gaan we dieper in op terugkerende patronen
  3. Geven we liefdevol aandacht aan wat er geheeld mag worden 
  4. Neem je afscheid van overlevingsgedrag
  5. Creëer je ruimte voor wat echt belangrijk is
  6. Bepaal je heel concreet wat je vanaf nu anders gaat doen

Je hoeft je levensverhaal dus niet op te schrijven. Door ‘op verhaal te komen’ leer je het leven en jezelf beter te begrijpen en te accepteren. Wanneer je iets in stilte in je hoofd formuleert, boor je een andere laag van verwerking aan dan  wanneer je daadwerkelijk je ervaringen uitspreekt.

Methodes die ik zoal toepas

Jouw levensverhaal als inspiratiebron

Jouw levenservaringen zijn een schat aan lessen en informatie. Ze hebben jouw gevormd tot de persoon die je nu bent. Inclusief je kwaliteiten en je belemmeringen. We geven je overwinningen en worstelingen de erkenning die ze verdienen. Je maakt contact met onverwerkt verleden, brengt ervaringen onder woorden en ervaart de helende werking van het bespreken en (opnieuw) vormgeven van jouw verhaal. Je leert vanuit een andere bril naar je verleden te kijken en belemmerende patronen te doorbreken, waarmee je ruimte creëert voor een nieuwe invulling van je leven.

The Work van Byron Katie

Ons dagelijkse leven wordt 1 op 1 beïnvloed door de gedachten die we hebben. Voornamelijk door de gedachten die we geloven. Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. The Work is een manier om de gedachten die het lijden veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Het gevolg voor Katie was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Rationele Emotieve Therapie (RET)

RET gaat er vanuit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die het grootste leed veroorzaken, maar de manier waarop we erover denken en hoe we daarmee omgaan. Dit betekent dat de oplossing voor een probleem vaak in jouw eigen handen ligt. Door ineffectieve gedachtes en gevoelens om te buigen naar effectieve gedachtes en gevoelens, zul je jezelf voortaan zelfverzekerder voelen en zul je persoonlijke doelstellingen beter kunnen bereiken. RET is effectief en resultaatgericht.

Ik lever maatwerk en wanneer de situatie daarom vraagt zet ik ook aspecten in vanuit Systemisch werk, Lichaamsgerichte coaching, Sport Psychologie, Positieve Psychologie, Acceptance and Commitment Therapie, Voice Dialogue en Intuïtieve coaching

Meditatie & visualisatie

Mijn begeleiding bestaat niet alleen uit praten.

Ik werk ook met korte meditaties om contact te maken met je gevoel en je binnenwereld. Het maakt onder andere mogelijk dat je je eigen ‘stem’ weer kunt horen en contact maakt met je innerlijke wijsheid. 

Hierdoor krijg je meer controle over je lichaam, je emoties en je geest en kunnen er diepere inzichten ontstaan. Je vergroot je zelfbewustzijn en dit zijn essentiële onderdelen voor het vergroten jouw zelfredzaamheid.

Spreekt dit jou aan?

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?