Wat kan je verwachten

Na één intakegesprek weet je al waar je aan toe bent.
Voor het slagen van het coachtraject is het belangrijk dat wij een klik met elkaar hebben en tijdens een kennismaking merken we snel genoeg of die klik er is. 
Zodra we samen hebben besloten dat wij een match zijn, vertel ik je over de verschillende mogelijkheden. Jij besluit welk traject je wilt doorlopen, waarna ik je de volgende stappen uitleg.

Tijdens het traject

  1. Samen brengen we jouw levensloop in kaart. 
  2. We ontdekken terugkerende patronen
  3. Er is liefdevolle aandacht voor wat er geheeld mag worden 
  4. Je neemt afscheid van wat jou niet meer dient
  5. Je creëert ruimte voor wat echt belangrijk is
  6. We onderzoeken wat je verlangen is voor dit leven
  7. Je bepaalt heel concreet wat je vanaf nu anders gaat doen

Je hoeft je levensverhaal dus niet op te schrijven. Door ‘op verhaal te komen’ leer je het leven en jezelf beter te begrijpen. Dit zorgt voor acceptatie, berusting en het veilig kunnen toelaten wat je wellicht jarenlang hebt weggedrukt.

Methodes die ik zoal toepas

Het levensverhaal als uitgangspunt

Jouw levenservaringen zijn een schat aan lessen en informatie. Ze hebben jouw gevormd tot de persoon die je nu bent. Inclusief je kwaliteiten en je belemmeringen. Je maakt contact met onverwerkt verleden, brengt ervaringen onder woorden en ervaart de helende werking van het bespreken en (opnieuw) vormgeven van jouw verhaal. Je leert door een andere bril naar je verleden te kijken en belemmerende patronen te doorbreken, waarmee je ruimte creëert voor een nieuwe invulling van je leven.

Lichaamsgerichte (Trauma) Coaching

Zijn er ingrijpende gebeurtenissen in je leven geweest die aandacht behoeven, dan is daar ook ruimte voor. Eén van de methodes is de lichaamsgerichte benadering. Dit omdat ervaringen opgeslagen worden in het lichaam. Het brengt je meer in contact met je lichaam en de emoties die daarin opgeslagen liggen. Dit is een fijne methode als je het moeilijk vindt om te praten of als je de neiging hebt om alles te rationaliseren/analyseren.

Rationele Emotieve Therapie (RET)

RET gaat er vanuit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die het grootste leed veroorzaken, maar de manier waarop we erover denken en hoe we daarmee omgaan. Dit betekent dat de oplossing voor een probleem vaak in jouw eigen handen ligt. Door ineffectieve gedachtes en gevoelens om te buigen naar effectieve gedachtes en gevoelens, zul je jezelf voortaan zelfverzekerder voelen en zul je persoonlijke doelstellingen beter kunnen bereiken. RET is effectief en resultaatgericht.

The Work van Byron Katie

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. The Work is een manier om de gedachten die het lijden veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Het gevolg voor Katie was dat een bedlegerige suïcidale vrouw, nu vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Ik lever maatwerk en wanneer de situatie daarom vraagt zet ik ook aspecten in vanuit Regressie Therapie, Systemisch werk, Lichaamsgerichte coaching, Acceptance and Commitment Therapie, Innerlijk Kind werk, Voice Dialogue etc…

Meditatie & visualisatie

Mijn begeleiding bestaat niet alleen uit praten.

Ik werk ook met korte meditaties om contact te maken met je gevoel en je binnenwereld. Het maakt onder andere mogelijk dat je je eigen ‘stem’ weer kunt horen en contact maakt met je innerlijke wijsheid. 

Hierdoor krijg je meer controle over je lichaam, je emoties en je geest en kunnen er diepere inzichten ontstaan. Je vergroot je zelfbewustzijn en dit zijn essentiële onderdelen voor het vergroten jouw zelfredzaamheid.

Spreekt dit jou aan?

Open chat
1
Stuur een bericht.
Hallo, mijn naam is Anna.
Hoe kan ik je helpen?